De Mihai Niculescu,

„Găinar, milițian, penal, papagal, panaramă, lepră, nespălat și jeg”, i-a scris omul primarului, pe rețeaua de socializare. După ce a primit amenda acasă, bărbatul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara pentru amenda încasată şi a cerut anularea procesului verbal de sancţionare.

Procesul s-a soluționat la Judecătoria Petroșani, arată rolii.ro

În cererea de chemare în judecată, omul a arătat că fusese sancţionat pentru că a postat pe Facebook în mod repetat cuvinte şi expresii jignitoare la adresa primarului şi că el nu se consideră vinovat.

Omul le-a mai explicat magistraților că el se află în conflict cu primarul şi că prin comentariile sale „a atras atenția cu privire la presupusele fapte penale săvârșite de către primar, dar și că agentul de poliție a fost desemnat să îi supravegheze activitatea pe facebook în lipsa unui ordin de serviciu“,

În replică, reprezentanţii IPJ au susţinut că au acţionat strict în baza plângerii formulate de primarul localității respective, care a adus inclusiv capturi de pe Facebook cu postările deranjante.

De asemenea, poliţiştii au spus că agentul care l-a amendat pe om nu l-a urmărit pe Facebook în mod sistematic, aşa cum a susţinut acesta, ci doar a soluţionat o plângere legal depusă, potrivit atribuţiilor de serviciu.

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client
Recomandări

Un bărbat s-a îndrăgostit de o prostituată. Ce gest nebunesc a făcut când a văzut-o într-o mașină cu un client

În plus, reprezentanţii IPJ au precizat şi faptul că bărbatul fusese invitat la sediul Poliţiei înainte de a fi amendat, tocmai pentru a i se comunica existența plângerii împotriva sa formulată de primar.

Cum au explicat judecătorii decizia

După ce au analizat toate documentele de la dosar şi au ascultat ambele părţi, judecătorii au arătat că „instanța observă că petentul a folosit o serie de expresii profund jignitoare. Astfel, acesta a scris, printre altele, că numitul I.G. este «găinar, milițian, penal, papagal, panaramă, lepră, nespălat și jeg»“.

Astfel, magistraţii au stabilit că bărbatul amendat a comis contravenția reținută în sarcina sa şi au precizat că „rețeaua de socializare Facebook reprezintă un spațiu public, prin prisma faptului că textele/imaginile publicate pe aceasta sunt accesibile unui număr nedeterminat de persoane, indiferent de setările de confidențialitate alese. Astfel, oricare dintre „prieteni“ poate redistribui informațiile afișate de către titularul contului“.

Totodată, ei au arătat că „libertatea de exprimare, consacrată atât în Constituția României, la art. 30, cât și în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, la art. 10, nu este nelimitată, existând o serie de îndatoriri și responsabilități inerente exercitării acesteia“.


Citește și: Român condamnat la 10 ani de închisoare în SUA. A pretins că a injectat un cuplu cu „un virus letal” și a cerut 8,5 milioane de dolari pentru antidot


 

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau
GSP.RO

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine