Joi, 14 martie 2019, 10:52

Incidentul a avut loc în zona sălilor de sport din apropierea stadionului „Ion Oblemenco”, a anunțat gds.ro. Craioveanul a postat pe pagina sa de facebook imaginile surprinse de camerele de supraveghere montate pe proprietatea sa.

Pe imagini se vede cum cei doi câini Amstaff ies din curtea unui vecin, care părăsea incinta cu o dubă. Cei doi câini au văzut pe stradă un Cocker şi l-au atacat, iar după câteva secunde s-a alăturat atacului un al treilea câine, din altă rasă.

„Câinii Amstaff sunt încurajaţi să atace un biet Cocker. La minutul 3:18 sunt aplaudaţi de vecini. Câinii nu sunt înregistraţi la Asociaţia Chinologică şi nici la poliţie, nu sunt sterilizaţi, trecătorii nu sunt avertizaţi că în acea curte sunt câini deosebit de periculoşi, care adesea sunt liberi pe domeniul public şi asmuţiţi pe alte animale, aşa cum se vede în film”, a explicat cititorul GdS.

Amendă de 500 de lei

Cei de la IPJ Dolj l-au amendat pe proprietarul celor doi câini Amstaff cu 500 de lei și continuă cercetările ca să vadă dacă deține legal cei doi câini periculoși.

„La data de 5 martie, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat de 63 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că mai mulţi câini, ce aparţineau vecinului său, i-au atacat câinele. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că animalele respective ar fi scăpat din curtea proprietarului acestora, un bărbat de 67 de ani, din Craiova.

Având în vedere abaterile constatate, poliţiştii au sancţionat contravenţional bărbatul care nu a respectat prevederile OUG nr. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, neluând măsuri de împiedicare a atacului canin asupra unui animal domestic”, au explicat poliţiştii doljeni.


COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!