Meloterapia este recunoscută ca fiind arma de sănătate cea mai bună, care există la ora actuală, nu mai este nevoie să fie cercetată. Totuși, cercetătorii români fac studii continuu pentru a aduce în armonie muzica, culoarea și omul atunci când echilibrul organismului este afectat de factori precum stresul, poluarea, alimentația și, implicit, bolile.

Doctorul Corneliu Moldovan (foto), directorul Institutului Național de Medicină Complementară și Alternativă ”Prof. Dr. Florin Bratilă”, președintele Societății Române de Acupunctură Medicală și Medicină Integrativă, împreună cu profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan și cu naistul  Gheorghe Zamfir, lansează joi, în premieră, la Congresul Național de Medicină Integrativă și Congresul Național de Acupunctură, lucrarea ”Meloterapia cu armonice divine în reechilibrarea energetică”.

Muzica lui Gheorghe Zamfir, culoarea și acupunctura, în meloterapia care te eliberează de stres. Medicul Corneliu Moldovan, inițiatorul noului tip de meloterapie.

Noul tip de meloterapie implică melodii remixate pe calculator, cărora le sunt inserate overtonuri (supratonuri) și culoare, după ce pacientul este testat cu ajutorul unor aparate create de medicul Corneliu Moldovan, pentru a stabili la care tip de melodie este sensibil.

Pacientul ascultă în căști sau difuzoare acea muzică creată special pentru el prin prelucrarea pe calculator a unor piese alese de medic și cărora le-au fost inserate overtonurile. Totodată, au fost montate două dispozitive, create de medic, în zone de acupunctură. Cât ascultă muzică, urmărește pe un monitor jocurile de unde.

”Este mai mult decât atunci când oamenii se adună la un concert animați de aceeași pasiune pentru un anume gen muzical. Pentru că aceste supratonuri, scoase dintr-o anumită linie melodică aplicată într-un anumit mod, țintesc esența vibrațională a individului. Fiecare individ este unic. Fiecare avem o frecvență de vibrație personalizată, unică pentru noi”, spune medicul Corneliu Moldovan.

Noul tip de meloterapie poate fi aplicat oricui, tânăr sau vârstnic, chiar și profilactic

Medicul a reușit să asocieze muzica, una din cele mai vechi forme de tratament, și culoarea. A convertit sunetul în culoare și vrea să testeze astfel emotivitatea pacientului, cu o cască în care se aud ”armonice divine”.

”Dacă ai pus un anumit tip de muzică și generezi linii meloterapice, fii sigur că după 15-20 de minute de audiție ești mult mai relaxat, mai vesel, mult mai împăcat, dormi mult mai bine. Sunt în curs de a perfecționa aceste lucruri. Nu pot să spun că mâine mă caută cineva, mâine i le dau. Ca să poți să aplici așa ceva, trebuie să ai echipamente pe care le am eu și care sunt speciale, și trei patru calculatoare în serie. Nu există pe piață așa ceva. Dar, este un nou început pentru una din cele mai vechi forme de tratament, muzica. Eu am asociat-o și cu culoarea. Convertesc sunetul în culoare, iau supratonurile și le reinserez în alte tipuri de melodii. Pun casca, am băgat un overton sub forma unui ciripit și culori. Se selectează armonicele. Identific ceea ce caracterizează un individ. Adică testez emotivitatea. Prin acest nou tip de meloterapie se activează zone care erau complet inactive”, explică medicul Corneliu Moldovan.

Tratează pacienții cu laser-acupunctura

Medicul Corneliu Moldovan este oncolog. După ce a văzut cât de mult suferă bolnavii cu cancer, a decis să caute noi metode pentru tratarea acestora. S-a aplecat asupra mecanismului apariţiei bolilor, dar mai ales a vrut să înțeleagă cum să folosescă energia proprie a corpului pacientului coroborată cu o energie produsă de anumite instrumente, unele chiar inventate de el.

Doctorul tratează pacienții cu laser-acupunctura. Acesta presupune aplicarea unei surse de lumină laser în punctele tradiţionale de acupunctură. Procedura este total nedureroasă, aseptică, netraumatică. Este acceptată de vârstnici şi de copii, iar efectele sunt net superioare unor tehnici de fizioterapie.

O altă tehnică pe care o foloseşte este terapia electromagnetică pulsată.

„Sunt 8.000 de studii clinice la ora actuală care demonstrează eficacitatea acestei metode, până şi Obama (Barack Obama, fostul președinte al SUA, n.r.) se tratează cu ea. Eu utilizez de doi ani și jumătate două dispozitive. Este ca şi cum ai face o reechilibrare a întregului corp cu terapia eletromagnetică pulsată”, explică medicul.

Acum lucrează intens la acest nou tip de meloterapie.

Meloterapia cu anumite tipuri de armonice denumite, sugestiv, divine, face să rezoneze nu numai structura fizică și cea biologică a individului, ci și structura psihico-emoțională, care îi crează starea de confort, starea de bine, care crează o armonie între părțile componente ale corpului, între individ și mediul lui exterior, spune medicul. Este metoda de tratament de reglare bioenergetică, pe care pot fi inserate atât tratamente medicale, cât și tratamente neconvenționale sau ale medicinei alternative și complementare.

”Muzica, expresie sublimă a armoniei, este compusă din sunete, din armonice și din octave care ne impresionează nu numai auzul. Meloterapia nu acționează numai la nivelul aparatului auditiv, acționează și la nivelul biocâmpului, în primul rând, pentru că fiecare dintre noi, în funcție de preferințe, de stuctura genetică și de configurația câmpului extern pe care îl avem, reacționează la un anumit tip particular de muzică. Acum, pentru că este imposibil să testăm toate tipurile de melodii, eu am inventat un tip de metodă în care se fac testări extrem de complexe, care au plecat inițial căutând armonice de reechilibrare, adică anumite tipuri de frecvență care aplicate reechilibrază organismul”, explică medicul.

Aplici pacientului ceea ce rezonează cel mai bine cu el

Rezultatele preliminare ale noului tip de meloterapie sunt mai mult decât încurajatoare.

”Cred că, în final, am reușit, având și colaborarea profesorului Dumitru Constantin, a maestrului Gheorghe Zamfir, din care am ales o serie de melodii, pe care le-am filtrat și le-am prelucrat computerizat printr-un algoritm extrem de complex și pe care am aplicat-o printr-o metodă personală, printr-un dispozitiv original. Altfel spus, aplici pacientului ceea ce rezonează cel mai bine cu el. Deci, rezultatele preliminare sunt mai mult decât încurajatoare”, spune medicul Corneliu Moldovan.

După 20 de minute de administrare a acestui tip de meloterapie, pacientul are o stare de bine și dispoziția de a râde.

”Omul, când râde, scapă de stres. Omul, când zâmbește, deja se împacă cu sine însuși. Omul, când iubește, este cuprins de căldură, este cuprins de o stare de bine nedefinită. Același lucru se poate spune și despre meloterapie. Și ne apropie de cei din jurul nostru. Am avut persoane blocate energetic, care nu comunicau cu cei din jur. După 20 de minute de meloterapie aplicată prin această metodă, individul respectiv s-a deschis ca o floare de lotus și a început să poarte conversații cu cei din jur, extrem de interesante. Fiind blocat energetic, toate canalele de comunicare erau închise”, explică medicul.

Pentru acest tip de meloterapie au fost introduse generatoare de culori, care aplică secvențial acest culori în funcție de ritmul melodic, dar mai ales în funcție de anumite supratonuri (overtonuri) introduse de cercetător.

”Eu am introdus generatoare de culori care aplică secvențial culori în funcție de ritmul respectiv, dar, în special,  aplică overtonuri, supratonuri pe care nu le auzim, dar le putem vedea ca vibrație de culoare. Deci, esența acestei lucrări este aplicarea de overtonuri printr-un dispozitiv extrem de complex”, mai spune medicul.

După ce noua sa invenție va fi prezentată la congres, va urma o altă perioadă de teste și de studii.

FOTO: 123rf.com


Citește și:

Tensiuni la curtea regelui Mihai. Psihologia divizării Casei Regale între susținătorii fiicelor regelui și adepții prințului Nicolae

Giani Kiriță, despre interlopi, jocuri de noroc și aventuri sexuale: „Andreea Tonciu a zis că am fost cel mai slab la pat. Dacă vorbesc cred că se crapă ecranul!”
PARTENERI - GSP.RO
Giani Kiriță, despre interlopi, jocuri de noroc și aventuri sexuale: „Andreea Tonciu a zis că am fost cel mai slab la pat. Dacă vorbesc cred că se crapă ecranul!”
‘Drama de la Kaufland’. Momentul care a devenit viral: ce a făcut un cuplu chiar în fața unui magazin
Playtech.ro
‘Drama de la Kaufland’. Momentul care a devenit viral: ce a făcut un cuplu chiar în fața unui magazin
O finalistă "Miss Universe" din Marea Britanie a murit în urma unei boli extrem de rare
Observatornews.ro
O finalistă "Miss Universe" din Marea Britanie a murit în urma unei boli extrem de rare
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
HOROSCOP
Horoscop 17 aprilie 2021. Peștii beneficiează de o formă de protecție care nu se manifestă cum vor ei
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Știrileprotv.ro
Directorul Pfizer a făcut un anunț așteptat de toată lumea
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Telekomsport
Gigi Becali a trimis 9,3 milioane de euro în conturile unui club din România
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Află cât de profitabile sunt economiile tale (PUBLICITATE)