Mergi direct la conținut »
Un educator a otrăvit 23 de copii într-o grădiniță din China. Motivul gestului extrem
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un educator a otrăvit 23 de copii într-o grădiniță din China. Motivul gestului extrem

Un educator a otrăvit 23 de copii într-o grădiniță din China. Motivul gestului extrem

Un educator a otrăvit 23 de copii în China, după ce le-a pus o substanță chimică în mâncare. Un copil a fost spitalizat în stare gravă, iar alți șapte sunt în atenția medicilor. Educatorul a folosit nitrit de sodiu, o substanță folosită în industria alimentară, toxică dacă este ingerată în stare pură. Nu este clară însă motivația cadrului didactic.

De Mihai Niculescu,

Educatorul a fost arestat, după otrăvirea copiilor în grădinița Jiaozuo, în provincia Henan, în centrul Chinei. Potrivit agenției Xinhua, citată de Agerpres, acesta a avut un motiv „neprecizat” potrivit rezultatelor unei anchete preliminare.

Copiii au început să acuze stări de vomă, iar unii au leşinat după masa pe care au consumat-o la 27 martie. Cinci zile mai târziu, un copil a fost spitalizat în stare gravă, iar alţi şapte erau ţinuţi sub observaţie.

Nitritul de sodiu este un produs chimic folosit pentru conservarea cărnii, însă este toxic dacă este ingerat în stare pură.

Incidentul a survenit cu puţin timp înainte de intrarea în vigoare a unei directive a guvernului central, care îi obligă pe directorii de grădiniţe şi de creşe să mănânce la cantină alături de copii, în urma mai multor scandaluri alimentare în sistemul naţional de educaţie. Grădiniţele şi şcolile trebuie să facă publice sursele lor de aprovizionare alimentară şi să pună la dispoziţie dispozitive pentru controlul calităţii.

În martie, 36 de copii au fost spitalizaţi după ce au consumat hrană mucegăită într-o instituţie de învăţământ primar din Sichuan (sud-vest). Scandalul a dus la demiterea directorului şcolii, potrivit cotidianului oficial Global Times.

Sursa foto: expatchild.com


Citește și: „De ce nu mă întorc în România”. Povestea unei românce plecate de opt ani în Spania care vrea să renunțe la cetățenia română după ce și-a găsit unchiul legat de pat în spital!


 

Close
Închide
  Close