De Andreea Radu,

„O concluzie oficială se obține doar în urma unei investigații aprofundate, asta înseamna inclusiv decodificarea cutiei negre. Abia după aceea se poate avansa o supoziție cât de cât apropiată de realitate.

Întâmplător eu cunosc compania Ukraine International Airlines și știu că este o companie bună și că are un sistem bun de întreținere vizavi de calitate”, a declarat Dan Andrei.

Expertul în aviație a mai spus că din ce a înțeles, din informațiile pe care le are, avionul s-a prăbușit în urma unor probleme la un motor.

„Le-ar fi luat foc un motor, lucru pentru care, principal, piloții sunt pregătiți. Însă, atunci când discutăm de o singură defecțiune, echipajele sunt pregătite să le facă față, dar că, dacă ele se cumulează sau se divid, lucrurile se complică substanțial și, uneori, evenimentele în succesiune nu arată bine”, a mai spus Dan Andrei,

Expertul a mai spus că înainte de decolare, toți parametrii sunt verificați, dar asta nu explică consecințele unor cedări.

Despre compania Ukraine International Airlines, Dan Andrei spune: „Este o companie privată, o companie mare. Acum câțiva ani, era în concordanță cu standardele europene, are liber de circulație, nu se află pe nicio listă neagră, este o companie nouă. Avionul era nou. Este cea mai mare companie din Ucraină, este un operator care funcționează și bine și sigur și eficient”.

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România
Recomandări

La granița cu o viață nouă. Un reportaj-documentar Elle despre ce se întâmplă cu adevărat cu refugiații din România

Întrebat dacă există o legătură cu conflictul din Iran și prăbușirea avionului, expertul în aviație a declarat: „Orice este posibil, dar mă abțin de la a face o legătură directă. Te poți aștepta la orice act de rea credință în aceste cazuri. Dar ar putea să fie și o coincidență”.

Un avion al unei companii ucrainene, cu peste 170 de persoane la bord, s-a prăbușit miercuri, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, capitala Iranului. Din primele informații, tragedia aviatică s-a produs din cauza unor probleme tehnice. Iranul spune că aeronava a explodat în aer.

Marți noaptea, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra bazelor al-Asad și Erbil, din vestul Irakului, în care staționează militari americani. Autoritățile de la Teheran au anunțat că raidurile sunt represalii după ce generalul Qassem Soleimani a fost ucis la comanda lui Donald Trump.

Citeşte şi:

Un avion cu 176 de persoane, din 7 țări, s-a prăbușit în Iran la scurt timp după decolare. Cutia neagră a fost găsită, dar autoritățile iraniene nu vor să o predea

Există o legătură între conflictul Iran – SUA și prăbușirea avionului? Ce spun un fost șef SIE și un expert în aviație

Adriana Nedelea LA FIX | Detalii noi despre tragedia aviatică din Iran. Expert în aviație: „Când discutăm de o singură defecțiune, echipajele sunt pregătite să le facă față”

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”
GSP.RO

Mike Tyson a dezvăluit după 30 de ani singura bătaie pe care a avut-o în pușcărie: „Cineva fusese înjunghiat, eram iritat”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre