De Andreea Radu,

„O concluzie oficială se obține doar în urma unei investigații aprofundate, asta înseamna inclusiv decodificarea cutiei negre. Abia după aceea se poate avansa o supoziție cât de cât apropiată de realitate.

Întâmplător eu cunosc compania Ukraine International Airlines și știu că este o companie bună și că are un sistem bun de întreținere vizavi de calitate”, a declarat Dan Andrei.

Expertul în aviație a mai spus că din ce a înțeles, din informațiile pe care le are, avionul s-a prăbușit în urma unor probleme la un motor.

„Le-ar fi luat foc un motor, lucru pentru care, principal, piloții sunt pregătiți. Însă, atunci când discutăm de o singură defecțiune, echipajele sunt pregătite să le facă față, dar că, dacă ele se cumulează sau se divid, lucrurile se complică substanțial și, uneori, evenimentele în succesiune nu arată bine”, a mai spus Dan Andrei,

Expertul a mai spus că înainte de decolare, toți parametrii sunt verificați, dar asta nu explică consecințele unor cedări.

Despre compania Ukraine International Airlines, Dan Andrei spune: „Este o companie privată, o companie mare. Acum câțiva ani, era în concordanță cu standardele europene, are liber de circulație, nu se află pe nicio listă neagră, este o companie nouă. Avionul era nou. Este cea mai mare companie din Ucraină, este un operator care funcționează și bine și sigur și eficient”.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Întrebat dacă există o legătură cu conflictul din Iran și prăbușirea avionului, expertul în aviație a declarat: „Orice este posibil, dar mă abțin de la a face o legătură directă. Te poți aștepta la orice act de rea credință în aceste cazuri. Dar ar putea să fie și o coincidență”.

Un avion al unei companii ucrainene, cu peste 170 de persoane la bord, s-a prăbușit miercuri, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, capitala Iranului. Din primele informații, tragedia aviatică s-a produs din cauza unor probleme tehnice. Iranul spune că aeronava a explodat în aer.

Marți noaptea, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra bazelor al-Asad și Erbil, din vestul Irakului, în care staționează militari americani. Autoritățile de la Teheran au anunțat că raidurile sunt represalii după ce generalul Qassem Soleimani a fost ucis la comanda lui Donald Trump.

Citeşte şi:

Un avion cu 176 de persoane, din 7 țări, s-a prăbușit în Iran la scurt timp după decolare. Cutia neagră a fost găsită, dar autoritățile iraniene nu vor să o predea

Există o legătură între conflictul Iran – SUA și prăbușirea avionului? Ce spun un fost șef SIE și un expert în aviație

Adriana Nedelea LA FIX | Detalii noi despre tragedia aviatică din Iran. Expert în aviație: „Când discutăm de o singură defecțiune, echipajele sunt pregătite să le facă față”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre