De Cristian Burcioiu,

Specialistul Casei Județene de Pensii Mureș poate să spună că a avut un curaj nebunesc atunci s-a pus iar pe făcut șpăgi luate de la pacienți în situația în care, în urmă cu doi ani și jumătate, ofițerii anticorupție o cercetaseră tot pentru luare de mită în cazul unor dosare de pensii pe caz e boală și de invaliditate! Ba chiar medicul Câmpeanu a fost și reținut pentru o zi în timpul cercetărilor de la acea veme! Acum, același doctor și-a reluat bunul obicei în a sări în ajutorul celor care-i băteau la ușa cabinetului pentru a obține documentele semnate și parafate care să-i mențină în rândul persoanelor cu invaliditate sau cu handicap sau care să-i ajute să devină pensionari pe caz de boală.

Firește, cum ”clienții” urmau să stoarcă pe nedrept niște bani de la punga statului cu ajutorul acelor decizii medicale, Câmpeanu își voia, ca și în afacerea mai veche, partea sa. Așa că pacienții săi care s-au dat mai bolnavi decât erau în realitate erau taxați corespunzător cu diverse sume de bani pe care doctorul Casei de Pensii Mureș le primea sub formă de șpagă. Când toate aceste informații au ajuns la urechile ofițerilor Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Mureș, a fost demarată o anchetă care a scos la iveală că specialistul se ”mânjise” iar cu mită cerută și luată de astă dată de la șase pacienți care au beneficiat de ajutorul său. E vorba de sume cuprinse între 100 de lei și 300 de lei.

În anchetă, medicul șpăgar Iolanda Câmpeanu, după cum se vede un client fidel al ofițerilor DGA, a folosit la maximum o portiță a legii care i-a permis să cadă la ”pace” cu procurorul pentru a nu ajunge la închisoare. S-a căit, a spus că regretă tot și a recunoscut fiecare dintre acuzațiile de mită care i-au fost aduse în timpul cercetărilor. Astfel, povestea șpăgilor a avut un final fericit. Doctorul mituit de pacienți a obținut din partea procurorului o propunere de condamnare la trei ani de închisoare, dar cu suspendare condiționată pentru că a fost cooperant. În termeni juridici, ”portița”, perfect legală, se numește acord de recunoșterea vinovăției și se poate aplica doar dacă pedeapsa prevăzută în cazul respectivei infracțiuni nu este mai mare de șapte ani.

Medicul nu este la prima abatere

Doctorul specialist Aurelia Iolanda Câmpeanu nu este la prima abatere. În urmă cu aproximativ doi ani și jumătate, specialistul a fost reținut tot pentru mită. Numai că, la vremea respectiv, ofițerii DGA au probat 12 infracțiuni de mită, bani încasați tot pentru a rezolva dosare de pensii și de invaliditate. La vremea resptviă, anchetatorii anticorupție i-au percheziționat cele două cabinete: cel privat, de la Târgu Mureș, și cel de la stat, care era în  incinta Spitalului Orășenesc Luduș. În acest caz, doctorul a fost condamnat, dar în primă instanță.

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO
GSP.RO

În 2005 mergea la "Din Dragoste", după ce își înșelase soțul cu 2 bărbați. Uluitor ce s-a aflat acum, după 14 ani VIDEO