Mergi direct la conținut »
Un monument în memoria lui Nelson Mandela va fi construit în centrul Bucureștiului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un monument în memoria lui Nelson Mandela va fi construit în centrul Bucureștiului

Un monument în memoria lui Nelson Mandela va fi construit în centrul Bucureștiului

Un monument în memoria lui Nelson Mandela va fi construit în București. Proiectul a fost votat, joi, de consilierii generali.  Monumentul va fi amplasat pe strada Știrbei Vodă nr. 26- 28 și se va realiza prin organizarea unui concurs de soluții, de către Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.

De Delia Chilianu,

În anul 2018, Africa de Sud comemorează, în luna iulie, centenarul nașterii lui Nelson Mandela, prilej cu care Municipiul București, prin serviciul public de specialitate – Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, își propune să realizeze un concurs de soluții de lucrări de artă monumentală și de urbanism, prin care să se personalizeze figura revoluționară a lui Nelson Mandela, ca un argument pentru multilateralitatea cooperării dintre cele două state”, se arată în expunerea de motive.

Banii pentru acest monument vor fi dați de la bugetul local al Municipiului București.

Tot astăzi, consilierii au aprobat acordarea unor eco-vouchere pentru cei care vor să-și cumpere mașini noi, dar și electronice și electrocasnice noi.

De asemenea, s-a votat proiectul potrivit căruia câinii și pisicile nu vor mai putea fi vânduți în pet-shopurile din municipiul București.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ Viorica Dăncilă a încurcat capitalele. Aflată în vizită la Podgorica, în Muntenegru, a declarat că este în Pristina, Kosovo

 
 
Close
Închide
  Close