Mergi direct la conținut »
VIDEO/Câinii și pisicile nu vor mai putea fi vânduți în pet-shopurile din București. Ce declară inițiatorul proiectului votat astăzi de consilieri
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO/Câinii și pisicile nu vor mai putea fi vânduți în pet-shopurile din București. Ce declară inițiatorul proiectului votat astăzi de consilieri

Câinii și pisicile nu vor mai putea fi vânduți în pet-shopurile din București. Excepție fac maidanezii și animalele care au certificat de origine. Proiectul a fost votat în ședința de astăzi de consilierii generali.

De Delia Chilianu,

Proiectul prevede interzicea vânzării câinilor și pisicilor în pet-shopuri și magazine similare pe raza municipiului București, cu două excepții: ca acei câini și pisici care există în pet-shopuri să aibă un certificat de origine, astfel încât cetățeanul să nu fie înșelat cumpărând sub o etichetă a unei rase un animal când de fapt nu există nicio dovadă că acel câine sau acea pisică aparține acelei rase sau dacă aceste animale provin fie din centre de adopție, fie din adăposturi, fie de la asociații de profil. Astfel vrem să încurajăm rata adoptării animalelor fără stăpân. Nu există nici un certificat de orgine. Vă invit să faceți acest exercițiu cetățenesc. Să mergeți  la pet-shop și să cereți certificatul de origine care atestă că el face parte din rasa sub care este comercializat. Vă garantez că nici un pet shop nu vă va putea oferi acest certificat de origine, întrucât există norme internaționale care interzic vânzarea câinilor și pisicilor în magazine de tip pet-shop”, ne-a declarat Tudor Ionescu, consiler general ALDE al Municipiului București, inițiatorul acestui proiect.

El a adăugat că pet-shopurile pot veni la adăposturile primăriei și pot să adopte câini pe care apoi să-i vândă în magazine, dorindu-se astfel încurajarea adopției animalelor fără stăpân.

Cei care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi între 1.000 şi 3.000 lei, în cazul persoanelor fizice, şi 3.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

În cadrul ședinței de astăzi, consilierii generali au aprobat acordarea de eco-vouchere pentru cei care vor să-și cumpere mașini noi nepoluante, dar și electronice și electrocasnice.

De asemenea, tot astăzi s-a votat că Primăria va da 250 de lei pentru pensionarii care vor să-și cumpere ochelari.

Close
Închide
  Close