MENIU CAUTĂ
26 Aug. 2018 21:16

Un preot a stropit o lesbiană cu agheasmă în direct la o emisiune din Republica Moldova. A fost condamnat în instanță pentru gestul său

Distribuie

Un preot a stropit o lesbiană cu agheasmă în direct la o emisiune din Republica Moldova, deoarece s-a considerat lezat de orientarea ei sexuală. Părintele Ghenadie Valuţa, care este și președintele unei asociații ortodoxe, a fost condamnat de instanță pentru gestul său.

Incidetul bizar a avut loc în 2014 în timpul unei emisiuni televizate, când preotul Ghenadie Valuţa a stropit-o cu agheasmă pe Angelica Frolov, reprezentanta unei asociaţii pentru drepturile persoanelor gay, relatează Pro TV Chișinău. Mai apoi, părintele a spus că a stropit cu apă sfințită și pe traseul marșului gaz care urma să se desfășoare la Chișinău.


Angelica Frolov l-a dat în judecată pe preot, iar Judecătoria din Anenii Noi a decis că Ghenadie Valuţa trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 5.000 de lei și să-și ceară scuze public. În schimb, preotul spune că nu își va prezenta scuzele, ci preferă să muncească în folosul comunității sau chiar să facă închisoare.

„Menţionez că eu nu am stropit şi inci nu am avut de gând. Ce este interesat este că doamna Frolov, că îşi face reclamă de victima şi atrage investiţii, scrie în plângere că ea s-a simţit pe spate cumva umezita. Nişte chestii banale, aiureli”, a declarat preotul pentru sursa citată. 

De cealaltă parte, reprezentanta comunității LGBT susține că a fost discriminată și umilită. Femeia așteaptă acum ca preotul să-și ceară iertare.

„Ritualul pe care l-a săvârşit şi comentariile pe care le-a făcut erau umilitoare pentru că se vorbea despre izgonirea diavolului din mine. A fost un gest de umilire, foarte neplăcut pentru mine şi eu l-am acţionat în judecată”, a precizat Angelica Frolov.

Preotul Ghenadie Valuţa spune că nu are bani pentru a ataca decizia instanței la Curtea de Apel.

 

În schimb, în România, preotul Nicolae Tănase consideră că femeile care poartă pantaloni își pierd astfel feminitatea și rămân nemăritate.


Citește și VIDEO/ Urmăriți „Uranissima', emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 27 august – 2 septembrie 2018


 

Citește mai multe despre agheasmă, preot, proces și Republica Moldova pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii