Mergi direct la conținut »
Un preot-pompier din Paris este eroul incendiului de la Notre Dame. A salvat sfintele relicve din catedrala cuprinsă de flăcări
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un preot-pompier din Paris este eroul incendiului de la Notre Dame. A salvat sfintele relicve din catedrala cuprinsă de flăcări

Un preot-pompier din Paris este eroul incendiului de la Notre Dame. A salvat sfintele relicve din catedrala cuprinsă de flăcări

Preotul Jean-Marc Fournier, capelanul Brigăzii de Pompieri din Paris, este considerat un erou după ce joi seara, în timp ce catedrala Notre Dame era cuprinsă de flăcări, el a intrat și a salvat dinăuntru Coroana de Spini a Mântuitorului și Sfântul Sacrament.

Fournier, care a devenit cunoscut după ce în 2015, a consolat și le-a oferit asistență victimelor celui mai cumplit atac terorist din Paris – cel de la Bataclan, a revenit în atenția publicului după ce a intrat în catedrala cuprinsă de flăcări și a salvat Coroana de Spini a Mântuitorului și Sfântul Sacrament, scrie Sky News.

„Părintele Fournier este incontestabil un erou. Nu a arătat frică niciun moment în timp ce a intrat după relicve și s-a asigurat că acestea vor fi salvate. Are de-a face zilnic cu viața și moartea și nu se teme deloc”, a spus un membru al serviciilor de urgență din Paris citat de presa internațională.

Foto: Captură KTO

El a fost unul dintre pompierii care au format un șir uman și au intrat în catedrala cuprinsă de flăcări și au scos cele mai importante relicve din. Printre acestea se numără Coroana de Spini, o relicvă ajunsă în Franța în 1238, adusă de Regele Ludovic al IX-lea, și amplasată într-o casetă de aur în timpul domniei lui Napoleon. Autenticitatea Coroanei nu a fost dovedită niciodată, dar istoricii spun că datează de la începutul mileniului trecut.

Această relicvă este expusă publicului doar vinerea în timpul postului şi în Vinerea Mare.

Jean-Marc Fournier este același care în seara de 13 noiembrie 2015, după cumplitul atac terorist din Paris, a intrat în clubul Bataclan și i-a consolat pe cei de acolo, rugându-se alături de ei pentru cei decedați și le-a oferit asistență răniților.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Preotul și-a început cariera bisericească în Germania, dar în 2004 s-a mutat în Franța și s-a alăturat forțelor armate franceze participând la mai multe misiuni din toată lumea.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat. Dezastrul are loc într-un moment de mare însemnătate pentru catolici care celebrează duminică Paștele.


Citește și: EXCLUSIV | Corespondență din Paris de la Oana Moisil: ”Aici arde Notre-Dame! Pe tot coridorul de la etajul meu miroase tare a ars”


 

Close
Închide
  Close