MENIU CAUTĂ

Un profesor din Botoșani, acuzat că a violat o elevă de 15 ani. A batjocorit-o la marginea unei păduri

Distribuie

Un profesor din Botoșani este acuzat că a violat o elevă de 15 ani. Bărbatul a batjocorit-o la marginea unei păduri.

Cristian M., în vârstă de 49 de ani, profesor la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani, a fost acuzat că a violat o elevă de 15 ani, a anunțat monitorulbt.ro. Cristian M. este instructor de lupte greco-romane şi are o vechime în învăţământ de aproape 15 ani, însă în vara acestui an a solicitat acordarea concediului fără plată pentru susţinea unor examene, el fiind şi arbitru internaţional.

Fata a susținut că a apelat la ajutorul profesorului pentru a-și rezolva situația școlară. 

Agresiunea ar fi avut loc lunea trecută, după ce eleva, care abia terminase clasa a IX-a, a hotărât să se mute de la LPS. Iniţial, fata s-a orientat spre Colegiul „Asachi”, dar pentru că nu mai erau locuri, a decis să încerce şi la Grupul Şcolar Industrial „Dimitrie Negreanu”.

Doar că cei de la LPS au refuzat să-i elibereze o a doua adeverinţă cu situaţia şcolară, aşa că mama fetei a decis să apeleze la ajutorul lui Cristian M., ea fiind vreme de aproape 12 ani colegă cu soţia acestuia. Luni, însă, profesorul era într-o şedinţă şi nu a putut vorbi la telefon, aşa că spre prânz Cristian M. ar fi contactat-o pe fată pe telefonul ei mobil de pe care fusese de altfel sunat.

S-a întâlnit cu eleva, iar când a aflat că aceasta vrea să se transfere a încercat să o determine să rămână la LPS promiţându-i că va interveni pe lângă un alt antrenor care să o preia în grupa lui. Ba mai mult a luat-o pe fată cu maşina şi a mers la sediul Clubului Sportiv Şcolar, unde a purtat în acest sens o discuţie cu un alt antrenor.

A lăsat-o într-un parc

Fata nu a asistat la discuţii, rămânând în maşină, iar când a revenit Cristian M. i-a spus că totul s-a rezolvat. Doar la final, în loc să o ducă pe adolescentă la mama ei la serviciu, aşa cum se convenise iniţial, el ar fi dus-o la marginea municipiului, unde a abuzat sexual de ea. Ulterior, el a adus-o înapoi oraş şi a lăsat-o în Parcul Tineretului, unde locuia bunicul fetei.

Mama fetei nu a ştiut nimic până a doua zi când a fost contactată de un psiholog care i-a spus că fiica ei ar fi fost victima unei infracţiuni de viol. Asta pentru că fata, după ce a revenit la domiciliu (n.r. – ea fiind implicată şi în activităţi de voluntariat), a intrat pe internet şi a dialog cu respectivul psiholog căruia i-ar fi povestit ce s-a întâmplat.

La auzul veştii Geta O. spune că i s-au tăiat picioarele, iar după discuţia cu fata, care într-un final i s-a destăinuit, a sunat-o imediat pe soţia profesorului. „Am fost colegă cu ea aproape 12 ani şi chiar am fost în casă la ei pentru că am menţinut legătura cu dânsa, dar a încercat să mă determine să nu fac plângere. Mi-a promis inclusiv un apartament în Parcul Tineretului sau o sumă de bani”a povestit Geta O.

În urma discuţiilor avute cu soţul ei şi cu acel psiholog a decis să meargă cu fiica la poliţie, unde a depus plângere penală. Ambele au fost audiate imediat, după care fata a fost dusă la expertiza medico-legală şi la un consult la Secţia de obstetrică şi ginecologie, medicii confirmând contactul sexual. În schimb, nu au fost găsite urme de violenţă.

„Nu ştiu dacă poate înţelege cineva, dar în momentul în care a realizat ce se întâmplă, fiica mea a paralizat de frică şi nu a mai fost în stare să opună rezistenţă sau să strige după ajutor”, a povestit Geta O.

După depunerea plângerii, fata a suferit o cădere psihică şi a fost internată în spital, unde beneficiază de consiliere psihologică. „S-a închis în ea şi refuza să mai iasă din cameră şi să vorbească cu cei din jur. Vineri am mers la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi am solicitat ajutorul specialiştilor. Acum situaţia ei s-a ameliorat considerabil”, a adăugat mama fetei.

„Sesizarea la poliţie a fost înregistrată pe data de 5 septembrie. Se efectuează activităţi investigative specifice sub aspectul comiterii infracţiunii de viol în vederea luării măsurilor legale. Dată fiind vârsta victimei, nu vă putem oferi mai multe detalii”, a precizat pentru „Monitorul” Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Profesorul Cristian M. n-a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere.

Un caz similar a avut la București, în primăvară.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO / Prima zi de școală. La 10 kilometri de centrul Capitalei, o fată studioasă învață la lanternă!

Citește mai multe despre Botoșani, lupte greco-romane și profesor pe Libertatea.

Comentarii