MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Un puști care a ucis un bărbat pentru 10 lei va fi judecat pentru crimă. Celălalt scapă pentru că era minor

Distribuie

Un adolescent de 16 ani care a ucis în bătaie un bărbat de 57 de ani va fi judecat pentru omor. Partenerul său de fărădelegi a scăpat de judecată pentru că la data comiterii faptei avea 13 ani și, fiind minor, nu răspunde penal pentru faptele sale. Cei doi copii l-au omorât pe un consătean pentru doar 10 lei.

Ştefan Popa, de 16 ani, și puștiul de 13 ani au consumat alcool pe terasa unui bar din localitatea Vâlcele, unde se afla și victima Teodor Alexuc, pe 14 octombrie 2018. La un moment dat, au tăbărât asupra lui lovindu-l cu pumnii și picioarele, iar minorul de 13 ani i-a sustras 10 lei din buzunar. Copilul de 13 ani s-a dus apoi peste bărbat în curtea casei unde locuia, în apropierea barului, și a continuat să-l lovească, victima decedând ulterior din cauza loviturilor primite.

Ulterior, inculpatul minor a intrat fără drept în curtea locuinţei victimei, unde i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, până la aducerea victimei în stare de inconştienţă”, au precizat procurorii în rechizitoriu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Agresiunea de la bar a fost surprinsă de camerele de supraveghere și este probă la dosarul crimei.

Ştefan Popa se află în prezent încarcerat în centrul de detenţie de la Tichileşti, judeţul Brăila, iar magistraţii au stabilit că el va fi judecat la Iaşi în perioada următoare.


Citește și: Un fost președinte peruan s-a împușcat în cap în momentul în care poliția a venit să-l aresteze


 

Comentarii