Mergi direct la conținut »
Un fost președinte peruan s-a împușcat în cap în momentul în care poliția a venit să-l aresteze
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un fost președinte peruan s-a împușcat în cap în momentul în care poliția a venit să-l aresteze

Un fost președinte peruan s-a împușcat în cap în momentul în care poliția a venit să-l aresteze

Fostul președinte al Peru, Alan García, s-a sinucis în momentul în care poliția a venit să-l aresteze într-un dosar în care este acuzat că a primit mită de la o companie braziliană, relatează BBC News.

Alan Garcia a fost internat într-un spital din capitala Lima, însă acesta a murit în urma rănilor suferite.

García, care a fost președinte din 1985 până în 1990 și din 2006 până în 2011, este acuzat de luare de mită de la firma de construcții braziliană Odebrecht, acuzații pe care el le neagă și spune că este persecutat politic.

Miercuri, polițiștii au mers să-l aresteze în legătură cu acuzațiile că ar fi luat mită de la Odebrecht pentru a le acorda acestora un proiect de construire a metroului din Lima.

Odebrecht a recunoscut că a plătit mită de aproape 30 de milioane de dolari în Peru începând din 2004.

Zilele trecute, un tribunal peruan a dispus plasarea în detenţie pentru zece zile a unui alt fost preşedinte peruan, Pedro Pablo Kuczynski.

Kuczynski, în vârstă de 80 de ani, şi-a început mandatul în 2016 şi a demisionat doi ani mai târziu, chiar înainte de un vot de suspendare pe care se anticipa că-l va pierde.

El a recunoscut unele legături de afaceri, dar a negat că a făcut ceva ilegal legat de gigantul construcţiilor din Brazilia Odebrecht, care este în centrul unui scandal de corupţie cu implicaţii continentale.


Citește și: 

Parlamentul European face praf propunerea Guvernului pentru Curtea Europeană de Conturi: Viorel Ştefan – o propunere politică. Nu respectă standardele înalte ale UE


 

Close
Închide
  Close