MENIU CAUTĂ
26 Oct. 2017 13:31

Unde te muți în București dacă îți este frică de cutremur. Cele mai sigure cartiere

Distribuie

Dacă îți cauți un apartament în București și nu reușești să te hotărăști ce să cumperi pentru că îți este teamă de cutremure trebuie să știi că există o zonă unde, chiar dacă stai într-un bloc vechi, ești mult mai protejat în cazul unui seism major.

Este vorba despre zona de sud a Capitalei – respectiv cartiere precum Berceni, Metalurgiei, IMGB, unde accelerația în cazul unui cutremur de 7,5 grade pe scara Richter este minimă. Deci chiar dacă stai într-un bloc vechi, aici vei fi mai ferit de efectele unui seism major.

La polul opus se află zona de nord a Bucureștiului – respectiv cartiere precum Băneasa, Piața Presei Libere, și cartierul Pantelimon unde un cutremur de 7,5 grade s-ar resimți cel mai puternic, conform unui studiu realizat de către specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Harta de risc seismic a Bucureștiului

Tot cu risc ridicat în caz de cutremur este și zona de vest a Capitalei – Militari, Panduri, Drumul Sării.

Ce blocuri vechi trebuie să eviți atunci când vrei să cumperi un apartament

Pentru a te asigura că faci alegerea potrivită atunci când îți cumperi un apartament într-un bloc vechi este important să verifici dacă imobilul este încadrat într-una dintre categoriile de risc seismic, chiar dacă prețul mic poate să facă o astfel de locuință foarte atractivă.

Clădirile încadrate în categoria de risc seismic de grad I sunt cele care în cazul unui cutremur se pot prăbuși, deci este bine să eviți o investiție aici.

Consultă aici lista actualizată a clădirilor cu „bulină roșie” din București

Dacă un imobil este încadrat în categoria de risc sesmic de grad II trebuie să știi că acesta poate fi în pericol și că va avea nevoie de consolidări chiar dacă nu are, în prezent, probleme de fundație. În cazul unui cutremur, starea lui se va deteliora și va ajunge să se încadreze în rândul celor de grad I.

Și imobilele vechi cu grad III vor avea nevoie de consolidări, dar sunt mai sigure decât celelalte.

Cât costă apartamentele din cea mai sigură zonă a Bucureștiului în caz de cutremur

Dacă vrei să te muți într-un bloc vechi atunci zona de sud este ideală pentru că este cea mai ferită în caz de cutremur. În plus, prețurile locuințelor de aici nu sunt nici foarte ridicate.

Poți să cumperi o garsonieră pe Șoseaua Olteniței, la 2 minute de metrou, într-un bloc din 1970 cu 21.900 de euro, potrivit anunțului de vânzare publicat pe Imobiliare.ro.

Anunțuri imobiliare – garsoniere în blocuri vechi din sudul orașului

Cu 18.900 de euro găsești garsonieră în zona Eroii Revoluției, iar cu 24.500 de euro îți cumperi o astfel de locuință la 3 minute de  Orășelul Copiilor, tot într-un bloc din ’70.

Un apartament cu 2 camere în zona Eroii Revoluției, la parterul unui bloc vechi cu 4 etaje din 1964, costă 44.000 de euro, în timp ce cu 48.000 de euro poți să achiziționeazi apartament cu 3 camere în zona Apărătorii Patriei într-un imobil din 1976.

Lista apartamentelor vechi cu 2 și 3 camere de vânzare în sudul Bucureștiului

Dacă vrei să te muți la 4 camere trebuie să scoți din buzunar 75.000 de euro. Un astfel de apartament, aflat într-un bloc reabilitat termic recent de pe strada Moldovița, a fost scos la vânzare de către proprietari cu acest preț.

Anunțuri imobiliare – apartamente cu 4 camere în sudul Capitalei

Citește mai multe despre apartament, Berceni și garsoniera pe Libertatea.

Comentarii