Mergi direct la conținut »
Ungheni, primul oraș mare din Republica Moldova care a semnat declarația de unire
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ungheni, primul oraș mare din Republica Moldova care a semnat declarația de unire

Ungheni, primul oraș mare din Republica Moldova care a semnat declarația de unire

Ungheni, primul oraș mare din Republica Moldova care a semnat declarația de unire. Marți, când s-au împlinit 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, majoritatea consilierilor municipali ai orașului Ungheni, cel de-al treilea oraș ca mărime din Republica Moldova, au semnat declarația simbolică de unire.

„Lista este deschisă și cu siguranță, o vor semna și alți consilieri, care, la ora actuală, nu sunt în teritoriu”, a declarat consiliera Maria Buruiană, unul dintre inițiatorii acestei acțiuni, potrivit expresul.md.

Astfel, în ședința Consiliului Municipal din 30 martie, declarația simbolică de unire, semnată de cei 15 consilieri, să fie citită oficial și transmisă spre semnare primarului orașului Ungheni, Alexandru Ambros și secretarului Consiliului Municipal Tudor Gariliuc.

La data de 25 martie, peste 140 de localități de peste prut au semnat declarația simbolică de unire, iar peste 17 de mii de oameni au fost prezenți la Marea Adunare Centenară, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.


VIDEO/ Prosciutto din porci schingiuiți. În ce condiții sunt ținuți porcii italieni care devin delicatesă și pe mesele românilor

FOTO: EPA

Close
Închide
  Close