Mergi direct la conținut »
Uniunea Economică Eurasiatică va semna un acord comercial cu Iranul. Structura e coordonată de Rusia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Uniunea Economică Eurasiatică va semna un acord comercial cu Iranul. Structura e coordonată de Rusia

Uniunea Economică Eurasiatică va semna un acord comercial cu Iranul. Structura e coordonată de Rusia

Fiind o structură coordonată de Rusia, Uniunea Economică Eurasiatică va semna un acord comercial cu Iranul, în contextul în care Administraţia Donald Trump impune, după retragerea din Acordul nuclear, noi sancţiuni contra regimului de la Teheran, relatează Agerpres.

Iuri Uşakov, consilierul pentru Afaceri Externe al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat că tratatul comercial între Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) şi Iran va fi semnat săptămâna viitoare.

Din organizaţia dominată de Rusia fac parte şi Kazahstan, Belarus, Armenia şi Kîrgîzstan. Mongolia şi Tajikistanul au anunţat intenţiile de a adera la UEEA.

Iuri Uşakov a argumentat că definitivarea tratatului comercial era programată de mult timp, dar semnarea coincide cu retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi cu impunerea de noi sancţiuni americane contra Teheranului.CITEȘTE ȘI… Înșelăciune în numele Wizz Air, cu bilete la prețul de 1 euro. Reacția companiei aerieneClose
Închide
  Close