Mergi direct la conținut »
UPDATE: Viorel Hrebenciuc află în 20 martie decizia în dosarul retrocedărilor de pădure
Ştiri Libertatea > Ştiri > UPDATE: Viorel Hrebenciuc află în 20 martie decizia în dosarul retrocedărilor de pădure

UPDATE: Viorel Hrebenciuc află în 20 martie decizia în dosarul retrocedărilor de pădure

Curtea Supremă era aşteptată vineri să se pronunțe în dosarul în care Viorel Hrebenciuc şi fiul său Andrei, dar și Tudor Chiuariu şi Ioan Adam sunt acuzaţi de acte de corupţie.  DNA a solicitat o pedeapsă maximă de 12 ani cu executare pentru fostul deputat Viorel Hrebenciuc.

UPDATE Ora12.00

Judecătorii ICCJ au amânat, vineri, pentru 20 martie stabilirea unei decizii în acest dosar din cauza numărului mare de persoane din cazul de corupție

În luna februarie, instanța supremă a finalizat ascultarea pledoariilor finale în dosarul de mare corupție al fostului deputat Viorel Hrebenciuc, în care mai sunt judecați fostul deputat Ioan Adam, fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu, legat de retrocedarea a 43.000 de hectare de pădure lui Gheorghe Paltin Sturdza.

Avocații celor din dosar au cerut în general achitarea clienților lor, invocând nulitatea unor probe audio, în lipsa cărora pretinsele fapte ale celor judecați nu s-ar mai proba.

Scurt istoric

Dosarul a fost trimis în judecată în ianuarie 2015, iar până în prezent au avut loc peste 60 de termene de judecată.

În octombrie 2015, Viorel şi Andrei Hrebenciuc, dar şi fostul deputat Ioan Adam şi-au recunoscut faptele și au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată.

Fostul deputat Hrebenciuc a admis în fața judecătorilor că este vinovat de ce îl acuză procurorii DNA şi a povestit că a acceptat să intervină pe lângă funcţionarii unor instituţii din Bacău pentru ca Paltin Gheorghe Sturdza să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

În schimbul intervenției, el urma să primească 12.000 de hectare, prin încheierea unui act adițional pe numele fiului său, Andrei.

Fostul deputat Hrebenciuc este judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor.

În acest dosar, fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență, în vreme ce fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu este judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi spălarea banilor.


Citește și: VIDEO/ Stresul examenelor cauzează erupții foarte puternice pe corp. Aproape jumătate dintre bolile pielii sunt agravate de stres


 

Close
Închide
  Close