De Valentina Postelnicu,

”Acest caz, în care agresorul a fost prins cu ajutorul imaginilor camerelor de supraveghere, arată încă o dată pericolul pentru societate din spatele proiectului de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală pe care deputatul PSD Cătălin Rădulescu și alți colegi din PSD l-au depus la finalul anului trecut”, a transmis luni USR.

Asistăm la o nouă dovadă de incompetenţă a Ministrului de Interne, lucru care impune schimbare la nivelul conducerii. Carmen Dan trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru oamenii din subordinea sa şi pentru problemele din sistem. Poliţistul implicat în acest caz este recidivist, el se mai face vinovat de o altă infracţiune pe care a recunoscut-o în 2015. În aceste condiţii, se pune la îndoială atât mobilizarea care a avut loc pentru prinderea lui, cât şi modul în care se desfăşoară testele psihologice în rândul angajaţilor MAI.

„Este inadminisibil ca un poliţist care în mod normal ar trebui să fie cel care apără cetăţenii să fie de fapt un agresor. Fapta este şi mai periculoasă dacă ne uităm că victimele sunt doi minori. Pentru a reda încrederea oamenilor în Poliţia Română este necesar ca MAI să iasă cu precizări clare în care să explice de ce a durat atât de mult prinderea lui şi apoi să avem demisia conducerii pentru erorile repetate din ultimul an, de când Carmen Dan este în fruntea ministerului”, a precizat preşedintele USR Dan Barna.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Acest caz, în care agresorul a fost prins cu ajutorul imaginilor camerelor de supraveghere, arată încă o dată pericolul pentru societate din spatele proiectului de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală pe care deputatul PSD Cătălin Rădulescu și alți colegi din PSD l-au depus la finalul anului trecut. Astfel, modificarea art.97 şi art.139 va face imposibilă folosirea în procesul penal a înregistrărilor camerelor de supraveghere amplasate în zona comiterii faptelor grave precum cele de agresiune sexuală, viol sau crimă. Dacă ele ar fi fost în vigoare pedofilul din Drumul Taberei ar fi rămas în libertate.

Astfel, modificarea art.97 şi art.139 va face imposibilă folosirea în procesul penal a înregistrărilor camerelor de supraveghere amplasate în zona comiterii faptelor grave precum cele de agresiune sexuală, viol sau crimă. Dacă ele ar fi fost în vigoare pedofilul din Drumul Taberei ar fi rămas în libertate, mai spun cei de la USR.

Citește și: Ce avere are Eugen Stan, pedofilul din lift. Ca polițist, a avut un venit de 42.000 de lei, în 2016

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații
HOROSCOP

Horoscop 23 ianuarie 2020. Peștii pot face față oricărei situații