Mergi direct la conținut »
USR București cere Primăriei Capitalei suspendarea imediată a cheltuielilor pentru statui și redirecționarea banilor către spitale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

USR București cere Primăriei Capitalei suspendarea imediată a cheltuielilor pentru statui și redirecționarea banilor către spitale

USR București solicită Gabrielei Firea suspendarea imediată a tuturor cheltuielilor pentru statui și redirecționarea sumelor către spitale. Motivul principal este legat de faptul că sumele solicitate pentru realizarea acestor statui sunt inexplicabil de mari și, mai mult, au fost majorate prin propunerea de rectificare bugetar, spun cei din Opoziție. Consilierii USR București au depus un amendament care prevede diminuarea cu 61 milioane de lei a bugetului AMPT și suplimentarea bugetelor pentru Spitalul Victor Babeș și Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu”. 

De Valentina Postelnicu,

Potrivit celor de la USR, pentru anumite statui, cheltuielile propuse cresc substanțial și chiar se dublează.

”De exemplu, costul statuii Regelui Ferdinand a crescut de la 6 milioane de lei la începutul anului, la 12 milioane de lei. La fel pentru statuia lui I.C. Brătianu, suma s-a dublat: de la 7 milioane lei la aproape 14 milioane. La Fântâna Dor costa la începutul anului doar 17 milioane lei, iar acum costă 23”, se arată în solicitarea USR.

Gabriela Firea scumpește statuile de pe o zi pe alta. Toate aceste majorări inexplicabile arată că nu putem avea încredere nici în conducerea Primăriei și nici în conducerea Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic. Fie este vorba despre incompetență, fie este vorba despre afaceri dubioase, ceva nu este în regulă cu aceste statui. Prin urmare, Gabriela Firea nu trebuie să plătească niciun leu din banii bucureștenilor înainte de a vedea care este explicația reală a acestor majorări de cost”, a declarat Ana Ciceală, consilier municipal USR.

Aceasta a mai precizat că ”suma acordată pentru statui este și așa mult prea mare. Nu se justifică sub nicio formă scumpirea statuilor. Cu acești bani se pot face lucruri cu siguranță mult mai utile”.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

USR București propune ca sumele alocate pe acest an pentru construirea de statui să fie redirecționate către spitale.

În acest sens, consilierii USR București au depus un amendament care prevede diminuarea cu 61 milioane de lei a bugetului AMPT și suplimentarea bugetelor pentru Spitalul Victor Babeș și Spitalul de Copii ”Victor Gomoiu”. Pentru ”Victor Babeș” ar urma să fie alocate 33 de milioane de lei pentru renovarea și reabilitarea pavilionului A, iar pentru ”Victor Gomoiu”, ar urma să fie alocate 28 de milioane pentru finalizarea aripii noi a spitalului.

Consilierii generali au votat în februarie bugetul pe 2018 al Primăriei Municipiului București.  Este vorba de un buget de 5,7 miliarde de lei (1, 22 miliarde de euro), fiind vorba de o creștere a veniturilor de 41% față de cele de anul trecut.

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit
Recomandări

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit

 

Pentru Administraţia Monumentelor este prevăzut un buget de 140 milioane de lei, un buget record, spun consilierii opoziției. În ceea ce privește realizarea statuilor, anul trecut erau alocați 31 de milioane, anul acesta sunt alocați aproape 62 de milioane de lei.

Pentru 2018, Primăria a alocat o sumă de 43 de milioane de lei pentru construirea unor noi statui sau ansambluri de statui.

Printre statuile care apar pe buget că ar urma să fie construite, se numără monument Leul din Ierusalim prevăzuți 225.000 de lei, monumental Sala Dalles (575.000 de lei), Marta Bibescu ( 700.000 de lei), Dimitrie Ghica Comănești (725.000) de lei, George Matei Cantacuzino (700.000 de lei), Ecaterina Teodoroiu (1.250.000 de lei).  O mare parte din bani este destinată monumentelor dedicate centenarului. Astfel, realizare monument (fântâna- cascadă) grup statuar La Fântâna cu Dor (17, 6 milioane), realizare și ammplasare monument Miliaurul Aureum centenarum, (1,5 milioane de lei) și realizare monument Unirea Românilor de la 1918 ( 11, 6 milioane de lei).

Citește și: VIDEO/ Hora, dansul național al evreilor, este luată de la români. ”Avem istoria unei culturi comune a Israelului și României”

Close
Închide
  Close