MENIU CAUTĂ
12 Iul. 2017 20:33

Vaci Holstein, aduse cu avionul în Qatar din cauza embargoului

Distribuie

O cireadă de vaci Holsteine au fost aduse cu avionul în Qatar ed la Budapesta. Doha a cumpărat 165 de vaci de lapte pentru a embargoul impus de țările vecine, scrie AFP:

Qatar a cumpărat mai multe vaci de lapte din rasa Holstein pentru a produce lapte pentru populație. Primele 165 de bovine au sosit, miercuri la Doha pe calea aerului, deoarece era cea mai rapidă metodă de a le aduce în țară, a anunţat miercuri un reprezentant al proiectului, citat de AFP.


Citește și: Halep o desființează pe Konta, după meciul pierdut! „Așa face ea mereu. Mă temeam să nu…”


Transportul cu cele 165 de vaci care au sosit de la Budapesta, fac parte dintr-un lot de 4.000 de vaci care vor fi importate de Qatar şi vor ajuge în micul emirat pe calea aerului până în august.

Primele bovine au ajuns la o fermă situată la 80 de kilometri nord de Doha. Ideea operaţiunii i-a venit firmei locale Power International, al cărui patron, Moutaz al-Khayatt, a declarat pentru Bloomberg că după importarea celor 4.000 de vaci, ele vor asigura 30% din nevoia ţării de lapte proaspăt.

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au impus luna trecută sancțiuni Qatarului, acuzând Doha de finanțarea grupurilor extremiste și alianța cu Iranul.


Citește și: EXCLUSIV/ Am aflat! Ce a ajuns să facă Tavi Clonda de când a fost pus pe liber de Kanal D


 

Citește mai multe despre avion și Qatar pe Libertatea.

Comentarii