De Adrian Ilie,

Aceștia ar fi venit să ceară socoteală de la doi șefi din cadrul PF pe care i-ar fi plătit pentru a trece marfă de contrabandă prin sectorul verde al frontierei. Incidentul a avut loc în noaptea de duminică, 10 noiembrie, în vama Larga, raionul Briceni, potrivit unor surse citate de Deschide.md.

Autorul agresiunii ar fi Vadim Crăciun alias „Rîjîi”, un personaj cunoscut în nordul țării pentru implicarea sa în contrabandă cu marfă din Ucraina, împreună cu un consătean de-al său. Ei au intrat în postul vamal doborând la pământ turnichetul cu o mașină de teren.

Cei doi i-au insultat și amenințat pe toți polițiștii de frontieră aflați în tura de serviciu, iar Crăciun chiar l-ar fi lovit de mai multe ori pe superiorul de post, după care s-au deplasat cu autoturismul pe teritoriul unei subdiviziuni specializate a Poliției de Frontieră unde se păstrează tehnica și armamentul din dotare.

Acolo, cei doi ar fi bătut cu pumnii polițiștii de frontieră, după care au urcat în automobil și s-au deplasat într-o direcție necunoscută.

Potrivit surselor Deschide.md. Vadim Crăciun ar fi recurs la aceste acțiuni, din dorința de a se răzbuna pe doi șefi de la PF cărora le-ar fi dat mită ca să treacă un lot de marfă de contrabandă prin segmentul verde al frontierei de stat. Crăciun s-ar fi supărat pe ei pentru că nu ar fi făcut așa cum a fost înțelegerea și nu au trecut toată marfa indicată de către acesta.

”Rîjii” ar fi avut legături cu oficiali înalți din Poliția de Frontieră care i-au protejat până acum transporturile cu marfă de contrabandă. Crăciun este cercetat pentru huliganism, dar în stare de libertate, nefiind nici măcar reținut pentru 72 de ore, cât este durata maximă a reținerii în Moldova.

Foto: Pixabay

Citeşte şi:

Cantitate uriașă de cocaină găsită într-un port din Japonia. Oficial din vamă: „Este un record, în termeni de volum”

Femeie arestată când încerca să scoată din țară opt lingouri de aur ascunse în pantofi

Droguri de 200 de milioane de dolari ascunse în sticle de sos iute

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile