Mergi direct la conținut »
Vasile Blaga, despre cazul şoferului cu numere anti-PSD: "Aşa se întâmplă când intervine politicul în mersul Poliţiei"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Vasile Blaga, despre cazul şoferului cu numere anti-PSD: "Aşa se întâmplă când intervine politicul în mersul Poliţiei"

Vasile Blaga, despre cazul şoferului cu numere anti-PSD: „Aşa se întâmplă când intervine politicul în mersul Poliţiei”

Vasile Blaga a vorbit despre cazul şoferului cu numere anti-PSD, sâmbătă, 4 august, la ședința Partidului Național Liberal (PNL). Astfel, fostul ministrul de Interne a declarat că Poliţia Română "plăteşte" acum pentru că "politicul intervine în mersul acestei instituţii".

„Că a fost cu o înjurătură (plăcuţa de înmatriculare – n.r.), nu cred că place niciunui om de bun simţ, dar aici este vorba de alte probleme. De ce a intrat aşa de uşor (…), a trecut ca prin brânză prin frontieră, în momentul în care avea două seturi de plăcuţe? De ce a fost lăsat, după ce a fost oprit de trei ori, să circule şi a fost oprit a patra oară şi la ordin? Aşa ceva nu am putut să cred. Cu toate acestea, eu am mare încredere în Poliţia Română. Chiar dacă greşesc doi – trei oameni, nu înseamnă că ea este de vină. Până la urmă, aşa se întâmplă când plăteşti o instituţie pentru că anumiţi oameni de acolo fac politică pentru că intervine politicul în mersul acelei instituţii”, a spus Blaga, citat de Agerpres, întrebat cu privire la cazul şoferului care conducea un autoturism înmatriculat în Suedia cu numere personalizate ce conţinea un mesaj anti-PSD.

El a adăugat că, atunci când a fost ministru de Interne, le spunea celor din Poliţie că „miniştrii vin şi pleacă”.

„Eu, cât am fost ministru de Interne, le spuneam celor din Poliţie un lucru, le-am spus: Miniştrii vin şi pleacă, lungimea bastonului nu se schimbă. Să priceapă dacă vor să priceapă. (…) Vedeţi unde au dus lucrurile pentru că din cauza politizării excesive a PSD asupra acestui subiect? Că dacă stăteau în banca lor… în sfârşit. Ieri, la Cluj, zeci de mii te tineri strigau acelaşi lucru”, a adăugat Blaga.

La începutul săptămânii, Brigada Rutieră a anunţat că şoferului autoturismului cu numere preferenţiale, înmatriculat în Suedia, i s-a re’inut permisul auto și i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal. Vineri, 3 august, poliţiştii au anunţat că vor propune clasarea dosarului.


Citește și: Ghid de plecat din țară cu 3.500 de euro. Drumul spre ”Freedom station” începe cu neliniște și continuă cu iubire


 

Close
Închide
  Close