Mergi direct la conținut »
Plăcuțele cu ”M**e PSD” se întorc în Suedia, iar Răzvan Ștefănescu scapă de dosarul penal. Șeful Poliției admite că agenții au greșit
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Plăcuțele cu ”M**e PSD” se întorc în Suedia, iar Răzvan Ștefănescu scapă de dosarul penal. Șeful Poliției admite că agenții au greșit

Plăcuțele cu ”M**e PSD” se întorc în Suedia, iar Răzvan Ștefănescu scapă de dosarul penal. Șeful Poliției admite că agenții au greșit

Plăcuțele cu ”M**e PSD” se întorc în Suedia iar românul care a circulat cu ele și a creat scandalul imens în care Poliția Rutieră a ajuns la colț scapă de dosarul penal. Cel puțin așa a spus șeful Poliției după scandalul imens din ultimele zile creat de agenții de la Poliția Rutieră care i-au ridicat numerele și au făcut dosar penal.

De Mihai Niculescu,

UPDATE – Ora 16.13: Prima reacție a lui Răzvan Ștefănescu, după ce Poliția Română a decis clasarea dosarului: „Mi se pare un lucru corect. Nu regret că am pus numerele”Ulterior s-a descoperit că polițiștii au acționat în baza unei legi abrogate, și, mai mult decât atât, l-au lăsat și pe românul Răzvan Ștefănescu, șofer profesionist în Suedia, fără permis.

Inspectoratul General al Poliției a explicat vineri, într-un comunicat, că va preda ”numerele cu conținut obscen” autorităților din Suedia, pentru că acestea le-au retras după declanșarea scandalului, iar șoferul va avea dreptul să circule cu numerele permanente emise tot în Suedia.

Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente se arată în comunicatul Poliției.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Poliția Rutieră a acționat ”eronat”

IGPR iși asumă însă ”modul eronat” în care au acționat polițiștii de la rutieră care i-au ridicat numerele lui Răzvan Ștefănescu, iar aceștia sunt supuși unei verificări interne.

Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice”.

Dosarul penal se clasează, Răzvan Ștefănescu trebuie să-și ia permisul înapoi!

Dosarul penal întocmit pe numele lui Răzvan Ștefănescu va fi clasat, a declarat șeful poliției Ioan Buda într-o conferință de presă, iar vineri propunerea de clasare va fi trimisă la Parchet. În cauză a fost întocmit un dosar penal pe motiv că Răzvan Ștefănescu a condus pe drumurile publice un vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România. Fapta e prevăzută în articolul 334, alin. (4) din Codul Penal. În consecință, Răzvan Ștefănescu trebuie să-și recupereze permisul!

În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei.


Mesajul unei poliţiste din Vaslui pentru „contribuabilii care îi plătesc salariul”: „Nimic nu mă enervează mai mult decât pulifricii ăştia”


 

Close
Închide
  Close