MENIU CAUTĂ
12 Apr. 2018 16:08

Vast Resources a semnat un contract de 9,5 milioane de dolari cu Mercuria Energy, un gigant elvețian, pentru minereurile extrase din România

Distribuie

Compania britanică Vast Resources, care deține mai multe exploatări miniere în România, a semnat un acord de 9,5 milioane de dolari cu Mercuria Energy, unul dintre cei mai mari traderi de mărfuri la nivel global. Acordul are în vedere vânzarea concentratului de minereu de cupru, zinc și pirită, pe care Vast Resources le extrage din exploatațiile miniere aflate în țara noastră.

În procesul de selectare a unui investitor, Vast Resources a avut de optat între o astfel de finanțare (acord prepayment) și cea oferită de un fond de private-equity/investitor, care ar fi însemnat diluarea acțiunilor deținute de Vast în aceste exploatări. În cele din urmă, compania britanică a optat pentru prima variantă.

Tranzacție în trei țări

„Ne-am întâlnit de câteva ori cu reprezentanții Mercuria și am descoperit că există sinergie între companiile noastre, atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere financiar.

Tranzacția oferă un plus de încredere investitorilor în Vast Resources, în condițiile în care companii precum Mercuria nu semnează contracte de prepayment de o asemenea valoare fără un proces riguros de due diligence.

Tranzacția a implicat atât procedura de due diligence, cât și întocmirea acordurilor legale. Nu vorbim de contracte de 2-3 pagini, ci de contracte de aproape 700 de pagini.', a declarat Andrew Prelea, directorul general al Vast Resources Plc.

Tranzacția a necesitat întocmirea unor documente care să respecte leiglația din trei țări, respectiv România, Marea Britanie și Elveția. În România, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a asistat Vast Resources.

Ce mine are Vast Resources în România

Aceasta este o companie minieră britanică, listată la Bursa din Londra, cu exploatații în România și Zimbabwe. Vast Resources a făcut tranziția de la explorare la exploatații miniere.

Pe termen scurt, compania se va concentra în România pe optimizarea operațiunilor miniere de la Mina Mănăila, Iacobeni – din județul Suceava și de la Mina Baița Plai din judetul Bihor.

În Zimbabwe, compania derulează exploatații în mine de aur.

Mercuria, un gigant planetar

Mercuria Energy Trading este una din cele mai mari companii integrate de energie și tranzacționare de mărfuri din lume. Compania trazacționează produse petroliere, produse energetice precum și alte mărfuri, având puncte de lucru în Geneva, Londra, Singapore, Shanghai și Huston.

Aceasta are venituri de peste 112 miliarde de dolari.

Acordul vine în contextul în care mineritul din România abia se ține pe picioare.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii