Mergi direct la conținut »
Verestoy Attila a fost incinerat la Viena. Când va fi înmormântat senatorul UDMR
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Verestoy Attila a fost incinerat la Viena. Când va fi înmormântat senatorul UDMR

Verestoy Attila a fost incinerat la Viena. Când va fi înmormântat senatorul UDMR

Verestoy Attila a fost incinerat la Viena, unde se internase într-o clinică medicală pentru tratarea cancerului de care suferea. Înmormântarea senatorului UDMR va avea loc sâmbătă în Cimitirul Reformat din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita.

La ceremonia funerară sunt așteptați să participe liderii UDMR, parlamentarii Uniunii, dar şi parlamentari români şi din Ungaria, informează Mediafax.ro.

„Trupul lui Verestoy Attila a fost incinerat la Viena, unde senatorul fusese internat şi urma un tratament pentru cancerul de plămâni de care suferea. Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, de la ora 14, în Cimitirul Reformat din Odorheiu Secuiesc, iar urna cu cenuşă va fi depusă într-un sicriu. La ceremonia funerară sunt aşteptaţi să participe liderii UDMR, parlamentarii Uniunii, dar şi parlamentari români şi din Ungaria. De asemenea, sunt aşteptate şi oficialităţi din Ungaria”, au precizat, miercuri, reprezentanţi ai UDMR Odorheiu Secuiesc.

Înaintea ceremoniei funerare va fi oficiată o slujbă ecumenică la Biserica Reformată din Odorheiu Secuiesc, notează sursa citată.

Verestoy Attila a murit în 23 ianuarie la vârsta de 63 de ani. Parlamentarul UDMR era internat într-o clinică din Viena, unde se trata de cancer.


Citește și VIDEO-REPORTAJ / Cum s-a văzut învestirea guvernului din Videle, capitala miniștrilor. ”Doamna Dăncilă are toate tablele pe casă, dar să nu fie manipulată”


 

Close
Închide
  Close