MENIU CAUTĂ
15 Ian. 2018 12:50

UPDATE. Victor Socaciu, despre cei doi rinichi primiți: Nu discut problemele astea; Îi rămân recunoscător medicului Lucan

Distribuie

Victor Socaciu, audiat la DIICOT, luni dimineață, în dosarul medicului Lucan, acuzat de delapidare şi suspectat că s-a îmbogăţit folosind banii şi aparatura Institutului de la Cluj.

UPDATE. Victor Socaciu despre cei doi rinichi primiți: „Nu discut problemele astea!'. Victor Socaciu a petrecut, luni, peste patru ore în sediul DIICOT, unde a fost chemat ca martor în dosarul chirurgului Mihai Lucan.

La ieșirea din sediul DIICOT, Socaciu a spus de la bun început că a dat o declarație de martor și a precizat că îi este recunoscător doctorului cercetat. Recunoștința artistului vine pe fondul primirii a doi rinichi, operație de transplant executată de chirurgul clujean.

Întrebat cum comentează primirea a doi rinichi și acuzațiile că în cazul său procedura ar fi suferit vicii, în sensul accelerării momentului operației, Socaciu a răspuns pe un ton grav: „Nu discut astfel de probleme'.


Artisul a fost chemat pentru a fi audiat în calitate de martor. El a ajuns la sediul DIICOT după ora 7:30, conform Digi 24.

Din cauza diabetului, Victor Socaciu ajungea în 2009 să facă dializă. Medicul Mircea Penescu, pe atunci director la Spitalul de Nefrologie Carol Davilla din București, i-a spus că unica șansă pentru a scăpa de dializă este un transplant. Astfel, artisul a luat legătura cu medicul Mihai Lucan, care l-a înscris pe lista de transplant.

O lună mai târziu, Socaciu a fost informat telefonic de faptul că s-au găsit rinichi compatibili. Persoana de la care poveneau rinichii, o fetiță de 10 ani, intrată în moarte cerebrală. Din cauza diferenței mari de greutate între fetiță și Victor Socaciu, a fost nevoie să fie transplantați ambii rinichi.

Victor Socaciu, care anul acesta a renunțat la funcția de consul general la Montreal, a reacționat după afirmaţiile fostului ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a spus, marţi, într-o postare pe Facebook, că mai multe persoane influente ar fi beneficiat de serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan, nominalizându-l şi pe artist.

„Am făcut o analiză la domnul profesor Lucan şi după câteva luni am fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului şi s-a constatat că era o foarte bună compatibilitate. Ca atare, am fost operat. Asta e tot. Nu e vorba de niciun tratament preferenţial. Domnul ex-ministru ar trebui să aibă şi probe, pentru că aşa este deontologic. Dar văd că în România nu mai este nevoie de probe. Se pare că unii oameni vor să iasă în spaţiul public agăţându-se de nume mai cunoscute', a declarat Victor Socaciu pentru Mediafax.

Destinul tragic al celor doi copii la care ar fi trebuit să ajungă rinichii primiți de Victor Socaciu

Rinichii primiți de Victor Socaciu ar fi trebuit să ajungă, însă, la doi copii, Gabriela şi Viorel, de 17, respectiv 16 ani, care aveau probleme de sănătate încă de când erau mici, scrie Adevărul. Destinul a fost crunt cu cei doi. Gabriela şi Viorel, au murit într-un tragic accident rutier, petrecut în luna iunie a anului 2014.

Cei doi se întorceau spre casă, din Cluj-Napoca, unde fuseseră la dializă. Ambulanţa în care se aflau cei doi a fost lovită frontal de un TIR, în apropierea oraşului Beclean. În urma imactului, cei doi copii au decedat, alături de șoferul ambulanței,

Presa locală scria la vremea respectivă că Gabriela Miciu avea 17 ani, deși nu trăda mai mult de 10. Din cauza bolii, n-a mai crescut și avea înălțimea unei fete de 10 ani. Mai bine de jumătate din viață și-o petrecuse la ședințele de dializă.

Dupa prima operație nereusita, a mai așteptat încă 5 ani și jumătate pentru a fi chemată din nou pentru un transplant. La trei luni de la operație, rinichiul era suprainfectat și a trebuit scos afară.

S-a resemnat, dar a a continuat să facă drumuri, de 3 ori pe săptămână, de la Bistrița la Cluj, pentru dializă.

Despre Viorel, medicul său spunea că a stat două săptămâni în comă, i s-a făcut dializă în timpul comei și a supraviețuit.

„Acești copii au învins de n ori situații medicale critice și au murit într-un accident stupid', spunea, cu regret, medicul Biro.

'Cazul Socaciu e și mai flagrant decât cazul Arșinel, pentru că Socaciu a fost transplantat cu ambii rinichi ai unui copil de 10 ani care a suferit anevrism cerebral, în condițiile în care erau copii compatibili pe secția Nefrologie Pediatrică internați la Spitalul Pediatrie 2 din Cluj', a a mărturisit Emanuel Ungureanu, pentru Adevărul.


Scenariile confruntării din ședința PSD. Dragnea și Tudose vor îngropa securea războiului? În caz contrar, premierul va acționa cu demisia pe masă


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Uranissima. Previziuni Săgetător pentru săptămâna 18-24 februarie 2019
Comentarii