Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO&VIDEO/ Cristi Borcea a ieșit din închisoare. Valentina Pelinel l-a așteptat la poarta penitenciarului

FOTO&VIDEO/ Cristi Borcea a ieșit din închisoare. Valentina Pelinel l-a așteptat la poarta penitenciarului

Cristi Borcea a ieșit din închisoare. Valentina Pelinel, mama copilului său, l-a așteptat la poarta penitenciarului. 

Fotografii: Dumitru Angelescu

„Cel mai greu mi-a fost departe de copii, de Valentina. Au fost 4 ani și jumătate de sacrificii. Mă voi duce timp de o lună la psihiatrie. Încep să apreciez mult mai mult oamenii de lângă mine”, a declarat Cristi Borcea, după eliberare.

Cristi Borcea este din nou liber, după ce Tribunalul Ilfov a examinat cererea sa de eliberare condiționată a fostului finanțator al Clubului Dinamo. Acesta a fost eliberat după patru ani și patru lunide închisoare. El a fost condamnat la 6 ani și 4 luni în dosarul transferurilor din fotbal.

Decizia vine după ce, pe 2 mai, magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au respins, în primă instanţă, cererea de eliberare condiţionată formulată de Cristian Borcea.

Gigi Becali a declarat că, după ce va fi eliberat, Borcea va merge la o clinică, pentru a-și reveni.

„Am vorbit acum cinci minute că pleacă la o clinică să-și revină mental. E distrus după patru ani și jumătate. În patru ani și jumătate nu poate să aibă mintea întreagă. Uite și la Victor. Este de patru ani și jumătate. I-a dat amânare și încă o amânare. Pentru ce?”, a declarat Gigi Becali.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

În 2017, Borcea a mai făcut o încercare de a ieşi mai devreme din închisoare, însă în octombrie anul trecut Tribunalul Ilfov i-a respins cererea de eliberare condiţionată.

În martie 2014, Cristian Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în Dosarul Transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind “spălaţi” prin intermediul unor firme off-shore.

Close
Închide
  Close