Mergi direct la conținut »
Interviurile Libertatea LIVE / Întrebat dacă nu crede că Rareș Bogdan va lua voturile #rezist, Dan Barna a răspuns: ”Nu am o temere”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Interviurile Libertatea LIVE / Întrebat dacă nu crede că Rareș Bogdan va lua voturile #rezist, Dan Barna a răspuns: ”Nu am o temere”

Interviurile Libertatea LIVE / Întrebat dacă nu crede că Rareș Bogdan va lua voturile #rezist, Dan Barna a răspuns: ”Nu am o temere”

Președintele USR a fost invitat de Laura Ștefănuț, luni, la un dialog video despre alegerile europarlamentare.

De Dragoș Tănase,

Jurnalista l-a întrebat, de două ori, pe Dan Barna dacă crede că PNL va lua din voturile Alianței 2020 USR-PLUS prin deschiderea listei pentru europarlamentare cu Rareș Bogdan.

”Nu am o temere”, a spus Dan Barna, numindu-și electoratul ”unul asumat, care a văzut ce am făcut noi în acești doi ani în Parlament”.

Întrebarea Laurei Ștefănuț a fost pusă în contextul în care Rareș Bogdan a avut, în ultima perioadă, un puternic discurs anti-PSD, dar și mulți invitați din partea mișcării #Rezist. „Toate acestea ar fi putut fi o pregătire pentru intrarea în politică sau, chiar dacă nu au fost premeditate, creează niște consecințe, niște simpatii care iau chiar din publicul și din electoratul USR – PLUS”, a subliniat jurnalista.

Dan Barna a negat, din nou, că ar avea o temere, deoarece Rareș Bogdan a fost unul dintre reprezentanții societății care luptă activ împotriva PSD. Președintele USR a susținut că este foarte bine să existe cât mai mulți astfel de oameni.

Dan Barna este încrezător că ceea ce USR a făcut în Parlamentul României timp de doi ani și jumătate este cunoscut electoratului și că oamenii știu despre toate protestele și modalitățile de manifestare prin care Uniunea Salvați România a luat, la propriu, pancartele oamenilor din stradă, de la proteste, inclusiv pancarte ale celor de la #Rezist, și le-a pus în fața PSD în Parlament, pentru a vedea care este vocea cetățenilor.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Dan Barna a explicat și de ce alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 sunt foarte importante pentru români: „Sunt primele alegeri de după decembrie 2016, când Liviu Dragnea și PSD ne-au băgat în doi ani și jumătate de beznă pentru societate, în care – în loc să discutăm despre autostrăzi, spitale sau școli – am discutat despre cum scapă Liviu Dragnea de pușcărie… sunt primele alegeri în care chiar putem să transmitem un mesaj foarte clar că românii preferă, totuși, să rămânem în Europa și nu în afara ei, așa cum încearcă să ne convingă Liviu Dragnea, în fiecare zi”.

„Românii trebuie să iasă la vot și să își exprime poziția față de ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani și jumătate! Li s-a promis bunăstare și o țară ca afară, dar în schimb au primit un Guvern și un Parlament care funcționează doar ca un cabinet de avocatură entru Liviu Dragnea și nimic altceva”, a adăugat el.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

Principalele declarații ale lui Dan Barna la interviurile Libertatea Live:

„Alianța USR – PLUS propune un pariu românilor: în politica din România poate apărea o forță politică nouă, din oameni care nu au făcut politică”, a spus Dan Barna, atunci câns a fost întrebat dacă va exista o colaborare cu PNL.

„Românii își doresc să fie conduși de oameni cinstiți, nu din oameni care au furat, iar cum se ocupă de bugetul României”

„Lista USR – PLUS este, de departe, cea mai competentă de până acum, de când există exercițiul alegerilor europarlamentare”.

„Oamenii noștri sunt cu diplome reale, cu cariere reale, cu perfomanță profesioanală reală”

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”
Recomandări

Elevele din Constanța, abuzate și în Italia: “A luat o rangă de metal și a început să dea cu ea.” “M-am dezbrăcat. Eram foarte rușinoasă”

„Competența și cinstea sunt cele două elemente esențiale pe care poți să contruiești”

„Ideea că statul e stăpân și cetățenii sunt niște slugi trebuie să dispară”

„Puterea corupe oamenii slabi”

„E important să punem toți umărul. Nu există cineva magic, care să facă lucrurile de bun simț. Trebuie să ne implicăm (cu o cotizație, cu un vot). Pe 26 mai (ziua alegerilor europarlamentare – n.r.), mai duceti încă trei persoane cu voi la vot!”

Dan Barna a vorbit și despre mesajele primite din partea cetățenilor, fie laude sau critici:

„Sunteți singura scăpare, nu avem altă șansă. Vrem să scăpam de hoții ăștia!” vs. „Nu comunicați suficient, nu sunteți vizibili”


Citește și… Partidele europene de dreapta au aceleași obiective ca socialiștii, dar vor să le atingă în moduri diferite. „Salarii egale în Est și Vest” versus „Aceleași standarde de viață în toate țările”


 

Close
Închide
  Close