MENIU CAUTĂ
14 Apr. 2018 08:53

VIDEO / Theresa May: Atacul din Siria nu este o tentativă de a schimba regimul de la Damasc

Distribuie

Atacul coordonat din Siria nu reprezintă o intervenție în războiul civil sau o tentativă de schimbare a regimului, ci o acțiune menită să descurajeze regimul de la Damasc orice altă țară se gândește să folosească arme chimice, a declarat premierul britanic Theresa May după bombardamentele din Damasc și Homs.

May a spus că regimul sirian a demonstrat ,,un tipar constant de comportament' cu privire la folosirea armelor chimice, tipar care 'trebuie oprit'. ,,Am apelat la fiecare canal diplomatic pentru a realiza acest lucru', a punctat prim-ministrul britanic.

,,Nu este vorba despre a interveni într-un război civil. Nu este despre schimbarea unui regim. Este despre o lovitură limitată și precisă care să nu escaladeze tensiunile în regiune și care să nu facă victime în rândul civililor', a spus Theresa May.

Șefa guvernului nu a cerut aprobarea Parlamentului britanic pentru bombardamentele din Siria.

Marea Britanie a participat la atacul din Siria cu patru avioane Tornado ale Forțelor Aeriene Regale. Acestea au fost folosite pentru a bombarda o bază militară siriană folosită pentru a depozita arme chimice, a explicat ministerul britanic al Apărării.

,,Comunitatea internațională a răspuns decisiv cu forță militară legală și proporționată. Fie ca aceste acțiuni să trimită un mesaj clar regimului – folosirea armelor chimice este categoric inacceptabilă și va fi tras la răspundere pentru asta', a spus și secretarul pentru Apărare, Gavin Williamson.

Citește și:  Prima reacție a Rusiei în urma atacului asupra Siriei

Comentarii