De Radu Țuțulan,

Sediul firmei de turism era închis, chiar dacă programul de lucru începea la ora 10:00, astfel că oamenii veniţi să întrebe ce se întâmplă cu excursiile lor, pentru care au plătit în avans chiar şi câteva mii de euro, nu au primit niciun răspuns.

„Nu este nimeni aici. Este încuiat, nu răspunde nimeni la telefon şi nu ştim ce să facem. Eu am mai mers cu ei în vacanţe şi am fost foarte mulţumită, nu ştiu ce s-a întâmplat acum. Am aflat de la televizor că patronul s-a sinucis şi am venit să văd dacă se mai merge sau nu, dacă ne recuperăm banii sau nu. Am luat, oricum, contactele de la ANPC, de la ANAF, să fac sesizare în caz că nu se rezolvă. Am plătit, din martie, 800 de euro, avans pentru o excursie în Marea Britanie, care ar trebui să aibă loc în august, anul viitor”, spune unul dintre păgubiţi.

Despre problemele Omnia Turism se ştia de mai bine de un an, dar nimeni nu a vorbit public despre acest lucru.

O altă persoană, chiar dacă a achitat în avans mai multe vacanţe, spune că nu îi pare rău de banii plătiţi, ci de faptul că patronul Omnia Turism, George Negru, s-a sinucis.

„Nu banii contează, ci îmi pare rău că s-a sinucis omul ăsta. Mare păcat, am mers în multe excursii cu ei şi nu a fost niciodată nicio problemă. Nu ştiu ce s-a întâmplat acum, dar, oricum, e mare păcat”, a spus acesta.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Proprietarul Omnia Turism, George Negru, s-a sinucis luni, 16 octombrie, aruncându-se de la etajul 9 al unui bloc situat în zona Piaţa Alba-Iulia din Bucureşti, cel mai probabil din cauza problemelor financiare. Compania de turism a acumulat datorii de peste 7 milioane de euro, iar pentru anul viitor a vândut, deja, aproape 9.000 de pachete turistice.

Optzeci de oameni sunt plecați acum în vacanțe cu bilete cumpărate de la Omnia Tuism companie. Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a spus că prioritatea este aducerea în țară a acestor turiști.

La agențiile colaboratoare ale companiei Omnia Turism, telefoanele sună continu. Unele agenții au fost închise, marți, toată ziua, de teamă să nu fie asaltate de clienți nemulțumiți. Dacă turiștii se tem că nu-și vor mai recupera banii dați pe excursii, patroni agențiilor mici, revânzătoare se tem că vor fi nevoiți să-și închidă afacerile.

 


Citește și:

EXCLUSIV | Document oficial: Bucureştiul va rămâne fără apă caldă şi căldură în cel mult 5 ani

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre