De Dragoș Tănase,

De asemenea, noua lege interzice să sperii un copil, să-l ameninţi sau să laşi un bebeluş să plângă singur.

Astfel, se pune capăt unui articol moştenit din secolul al XIX-lea, mai precis din Codul Civil al anului 1804, care admitea „dreptul de a-l corecta fizic” pe copil şi pe care părinţii francezi îl invocau în instanţă la nevoie, relatează Digi 24.

Noua lege prevede ca în Codul Civil să fie stipulat faptul că „autoritatea parentală se exersează fără violenţe fizice sau psihologice”.

De actum, textul legii va fi citit la primărie cuplurilor care se căsătoresc și va fi tipărit şi pe carnetul de sănătate al copilului.

Potrivit datelor, 85% dintre părinţii francezi recunosc că le-au mai dat câte o palmă copiilor, iar mai bine de jumătate dintre francezi şi-ar fi bătut copii înainte ca aceştia să fii împlinit vârsta de doi ani.

Norma nu prevede şi sancţiunii pentru părinţii care nu o respectă, dar maltratarea copiilor este pedepsită în Franţa cu până la 20 de ani închisoare, potrivit sursei citate.

Află cum este influențat copilul de comportamentul părinților.Agresivitatea, permisivitatea totală și indiferența sunt cele mai rele metode de creștere și educare.


Citește și: Drama unei tinere din Rusia căreia soțul gelos i-a tăiat ambele mâini cu toporul. Margarita are acum un braț bionic și vrea să-și crească cei doi copii / FOTO


Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste