Mergi direct la conținut »
VIDEO / Viorica Dăncilă a inventat un cuvânt și a vorbit de "combaterea Holocaustului", la Bruxelles. Pe site-ul Guvernului, discursul e corectat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

VIDEO / Viorica Dăncilă a inventat un cuvânt și a vorbit de „combaterea Holocaustului”, la Bruxelles. Pe site-ul Guvernului, discursul e corectat

Premierul României, Viorica Dăncilă, a susținut un discurs la Bruxelles, miercuri, 23 ianuarie, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Cu acest prilej, printre altele, șeful Guvernului a spus că România va organiza un eveniment care-și propune "să contribuie la sprijinirea combaterii negaționali...negaționanismului și a Holocaustului". Ulterior, discursul a fost publicat corect pe site-ul Guvernului.

De Dragoș Tănase,

„În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționali…negaționanismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, a spus, miercuri, premierul Viorica Dăncilă.

„În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care își propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționismului în privința Holocaustului, prin reunirea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa, și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului”, scrie pe gov.ro.

Captură-discurs CORECTAT Dancila-Bruxelles2

„Negaționanism” este un cuvânt care nu există în limba română. Nici măcar „negaționalism”. În schimb, „negaționism” este și înseamnă negarea Holocaustului, la care a  vrut să se refere Viorica Dăncilă. Negaționiști sunt cei ce pun sub semnul întrebării crimele împotriva umanității comise în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

„Combaterea Holocaustului” nu este o exprimare corectă, în contextul în care Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, adică liderul Adolf Hitler și de colaboratorii săi.

Tot astăzi, a mai fost semnalată o gafă a premierului Viorica Dăncilă și în conferinţa comună cu secretarul general al NATO: „Descurajarea Alianţei, în ansamblul său, rămâne o prioritate”!

Momentul în care premierul Viorica Dăncilă spune că România va organiza un eveniment care-și propune „să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului” se află la min. 10.35:


FOTO & VIDEO – gov.ro


Citește și… Firma fostului angajat al guvernului care a spus că „manifestanții din 10 august trebuiau mitraliați” a primit, fără licitație, 19.000 de euro din bani publici


 

Close
Închide
  Close