MENIU CAUTĂ
26 Sep. 2018 14:25

AUDIO/ Înregistrarea cu momentul în care Dăncilă le spune europarlamentarilor că jandarmerița din Piața Victoriei a fost bătută de „protestanți”

Distribuie

Viorica Dăncilă a gafat din nou, numindu-i pe protestatari ”protestanți”. Greșeala a avut loc în timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților, a semnalat eurodeputatul Cătălin Ivan.

UPDATE. A apărut și înregistrarea în care Viorica Dăncilă le zice europarlamentarilor că jandarmerița din Piața Victoriei a fost bătută de „protestanți”.

Informația despre gafa premierului a fost făcută publică inițial de Cătălin Ivan.

Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerita a fost „bătută cu bestialitate de protestanți”. Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intram intr-un conflict religios”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Dăncilă vorbea despre Ștefania, femeia bătută de mai mulți indivizi în timpul protestului din 10 august. Inițial, Jandarmeria a anunțat că femeia are fractură de coloană cervicală și că ar putea rămâne paralizată. Diagnosticul a fost apoi infirmat, iar jandarmerița a plecat din spital după câteva zile pe propriile picioare, ba chiar alergând, pentru a se feri de jurnaliști.

Marţi, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu liderii grupurilor popularilor europeni (PPE) şi liberalilor (ALDE) din Parlamentul European (PE), Manfred Weber şi, respectiv, Udo Bullman.

Șefii Jandarmeriei au spus marți, la audierile din Parlament, că acesta a fost diagnosticul inițial pus de medicul care a consultat-o în Piața Victoriei, relatează Digi24.

Premierul se află la Bruxelles, în cea de a doua zi a vizitei sale de lucru, unde are întâlniri cu grupurile politice din Parlamentul European. Săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere despre statul de drept din România.


Ai cont pe Facebook? Senatorii PSD vor controlul mesajelor postate. Opoziția spune că România va semăna cu Coreea de Nord


 

Citește mai multe despre dancila și PROTESTATARI pe Libertatea.

Comentarii