De Dragoș Tănase,

„Se împlinesc şase luni în acest an. Voi face o evaluare pe fiecare minister, în parte. În funcţie de obiectivele îndeplinite din programul de guvernare, putem vorbi de remanierea unui ministru sau nu. Eu nu cred că remanierea se poate face vorbind de oameni. (…) Cred că dincolo de oameni trebuie să evaluăm munca lor, implicarea lor şi ceea ce au realizat, ca să putem vorbi despre o abordare corectă faţă de colegii miniştri. După ce vom face această evaluare, sunt convinsă că decizia o vom lua în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Voi asculta punctul de vedere al tuturor colegilor preşedinţi de organizaţii, al celor din Biroul Permanent Naţional, şi, bineînţeles, pe urmă vom vedea cum vom proceda în perioada următoare”, a spus premierul la România TV.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Viorica Dăncilă a afirmat că senzaţia sa a fost că opoziţia ar fi ştiut că moţiunea nu va trece.

Premierul a arătat că se aştepta ca moţiunea să prevadă lucruri concrete, între care un program de guvernare alternativ, un prim-ministru şi membri ai unui potenţial guvern.

„Mă aşteptam la o altă abordare, în primul rând. Mă aşteptam la o moţiune de cenzură cu lucruri reale, bazată pe argumente şi nu pe jigniri, pe situaţia existentă la momentul acesta. Mă aşteptam ca atunci când depui o moţiune de cenzură să vii şi cu o alternativă, un program de guvernare, să vii cu o alternativă la guvern, un prim-ministru, miniştri. Dacă spui că vrei să reduci numărul de ministere să spui de ce, de fapt, te-ai oprit la 15, de ce nu 13, de ce nu 17? Deci, mă aşteptam la o abordare total diferită. Senzaţia mea este că Opoziţia a ştiut că nu va trece această moţiune de cenzură, pentru că în momentul în care te aşteptai ca aceasta să treacă, veneai şi cu toate celelalte lucruri pregătite”, a spus premierul.

Ea a menţionat că a avut încredere în colegii deputaţi şi senatori, atât din PSD, cât şi din coaliţia de guvernare, iar acest lucru a fost reflectat şi în scorul obţinut la votul pentru moţiune.

Recent, Dăncilă anunţa că va candida la șefia PSD, în cadrul congresului din 29 iunie, în schimb a respins o candidatură la prezidenţiale.

FOTO: Hepta


Citește și:
Se cere remaniere în Guvern, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă. Solicitarea, făcută de Marcel Ciolacu: „Este cazul să livrăm populaţiei!”

Moţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament. Guvernul Dăncilă rămâne în funcţie – VIDEO


"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze