MENIU CAUTĂ
01 Aug. 2018 11:45

Virus de tip ransomware cu numele lui Liviu Dragnea. „Nu mor caii când vor câinii”

Distribuie

Pe pagina de Twitter a Malware Hunter Team apare un mesaj în care afirmă că un hacker din România lucrează la un virus de tip ransomware cu numele lui Liviu Dragnea.

Acesta este transmis prin intermediul unui fișier cu extensia .dragnea, iar când îl deschizi, acesta ar trebui să cripteze datele și să afișeze un mesaj. Spre deosebire de alți viruși de tip ransomware, acesta nu cere să plătești în Bitcoin pentru deblocarea datelor.

„Permite-mi să-ți explic ce se întâmplă: fișierele tale personale vor fi distruse. Documente, poze, video-uri etc…Și stai liniștit, nu ai cum să oprești asta. De ce? Pentru că așa vrea mustața mea. Nu am BTC wallet și nici nu-mi fac, că nu știu cum. Așa că odihnească-se-n pace! Acum, să așteptăm împreună', este mesajul afișat.

Cei care încearcă să introducă o cheie greșită de decriptare vor primi o eroare numită „nu mor caii când vor câinii', informează Digi 24.

Recent, a circulat un alt virus, sub forma unei știri false care anunța că Rowan Atkinson a murit. A făcut înconjurul lumii și mulți useri au căzut în capcană.

Ca fapt divers, anul trecut, peste 1,2 milioane de persoane au fost atacate, pe mobil, de programe cu conținut pornografic.


Citește și: Posesorul unei mașini înmatriculate în Belgia cu număr personalizat: „Circul cu ea în România din 2015. Nu mi-au spus că ar fi ilegal'


 

Citește mai multe despre Twitter și virus pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii