Mergi direct la conținut »
Știrea falsă care anunță că Rowan Atkinson a murit face înconjurul lumii. Este de fapt un virus!
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Știrea falsă care anunță că Rowan Atkinson a murit face înconjurul lumii. Este de fapt un virus!

Știrea falsă care anunță că Rowan Atkinson a murit face înconjurul lumii. Este de fapt un virus!

Știrea falsă care anunță că Rowan Atkinson a murit reprezintă de fapt un virus pentru calculator, scrie presa britanică după ce în mediul online circulă informația că actorul celebru pentru rolul lui Mr. Bean a încetat din viață.

Actorul este viu și bine, dar un virus periculos circulă online, sub forma unei știri cu titlul ”Rowan Atkinson a murit”. Potrivit The Sun, cei care încearcă să acceseze știrea descarcă în calculator un virus care poate aduce daune serioase sistemului de operare.

Știrea falsă care anunță că Rowan Atkinson a murit a fost prezentată ca un breaking news și preciză că actorul și-a pierdut viața într-un accident de mașină în timp ce încerca o cascadorie.

Pentru ca totul să pară real, știrea este făcută să pară că provine de la Fox News, iar imaginea de deschidere prezintă o fotografie a actorului britanic alături de mesajul „R.I.P. 1955-2017” .

Acesta include, de asemenea, un buton „play”, pentru a vă face să credeți că în cazul în care dați click veți vedea imagini de la presupusul accident.

Dacă vedeți postarea în feedurile de pe rețelele de socializare nu o accesați, avertizează specialiștii. Potrivit site-ului Hoax Slayer, făcând click pe link, veți fi direcționați către pagini de eroare de securitate false care susțin că calculatorul dvs. a fost blocat și vă cere să sunați la un număr de asistență. Apelarea acestui numărul vă va pune în contact cu o rețea care va încearcă să vă determine să le transmiteți detalii ale cardului de credit a acoperi costul unei reparații.

De ce dau judecătorii pedepse cu suspendare celor care violează copii. La 12 ani nu știi ce înseamnă să furi, dar ştii ce înseamnă să faci sex
Recomandări

De ce dau judecătorii pedepse cu suspendare celor care violează copii. La 12 ani nu știi ce înseamnă să furi, dar ştii ce înseamnă să faci sex

 

De asemenea, intrarea pe acele pagini online va putea determina descărcarea unor viruși care să ducă la furtul datelor.

Astfel, Rowan Atkinson nu este mort, dimpotrivă este fericit alături de iubita lui după ce a devenit anul trecut tată la 62 de ani, iar Fox News nu a scris această poveste, la fel cum videoclipul pe care îl sugerează nu există.

Nu este prima dată când actorul din Johnny English este victima unor farse online referitoare la decesul său. Prima dată a fost ”ucis” 2016 și apoi noi știri au apărut în 2017.


Citește și: EXCLUSIV/Frații suspectați că au comis crimele de la fabrica de ciment au vorbit cu reporterul Libertatea: ”Suntem nevinovați, găsiți adevărații criminali” – VIDEO&FOTO


Close
Închide
  Close