MENIU CAUTĂ
26 Feb. 2018 19:53

VIDEO/Viscolul din Capitală îngreunează traficul. Pe carosabil, e zăpadă ca pe trotuare, iar utilaje… deloc!

Distribuie

Viscolul îngreunează traficul rutier din București. Capitala este deja acoperită de un strat consistent de zapadă, pe trotuare, dar mai ales pe carosabil, în timp ce utilajele de deszăpezire nu fac față viscolului, nici măcar prin centru.

Primarul Capitalei – Gabriela Firea – a convocat Comandamentul de iarnă duminică, 25 februarie, la ora 12,00, ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru București.

Totuși, utilajele de deszăpezire nu reușesc să facă față condițiilor meteo potrivnice. E adevărat că nu se văd în imaginile de mai jos, surprinse de reporterii Libertatea, dar viscolul îngreunează cu siguranță acțiunea de degajare a carosabilului.

Cu toate acestea, șoferii reclamă faptul că nici măcar în centru nu au văzut utilajele de deszăpezire, Piața Victoriei, Piața Romană sau Universitate, iar la periferie nici nu se mai pune problema…

Ca în fiecare an, când bate vântul, iar autoritățile dau vina pe viscol, în ceea ce privește eșecul deszăpezirii.

Reporterii Libertății spun că nu s-a intervenit cu nimic, din zona Pipera până la Piața Victoriei.

Prin urmare, toate drumurile sunt alunecoase și se înaintează foarte greu, în timp ce un plug curăța intrarea de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Să sperăm, însă, că în noaptea aceasta lucrurile vor sta diferit, iar până dimineață se va putea circula decent pe arterele din capitala României.

„Se circulă greu, în condiţii de iarnă, dar nu sunt artere blocate în Bucureşti. Recomandăm şoferilor să aibă autovehiculele obligatoriu prevăzute cu cauciucuri de iarnă, instalaţia de climatizare să funcţioneze la parametri optimi pentru a nu avea geamurile, oglinzile aburite, şi pentru a avea vizibilitate în trafic. Farurile să fie în permanenţă aprinse şi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile de drum şi la condiţiile meteo. Sfătuim şoferii să plece la drum doar dacă este absolut necesar. În rest, folosească pe cât pot de mult transportul în comun”, a declarat Ovidiu Munteanu, comisar şef la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru Mediafax.

Vă reamintim că ne aflăm în plin Cod portocaliu de ninsori și viscol, în București și alte 12 județe, unde sunt așteptate ninsori abundente și viscol puternic, dar mai ales temperaturi extreme în România.


CITEȘTE ȘI…  Prognoza meteo pentru perioada martie – mai 2018. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

GALERIE FOTO| Ninsoare la Roma. Întregul oraș a fost acoperit de zăpadă, un fenomen rar


Citește mai multe despre Bucuresti, cod portocaliu și viscol pe Libertatea.

Comentarii