UPDATE ora 22:50: Aproape 350 de utilaje de deszăpezire și peste 1000 de operatori manuali acționează noaptea această în Capitală. Persoanele fără adăpost care refuză cazarea în centrele sociale sunt monitorizate de echipele DGASMB.

UPDATE ora 22:40: Cursurile ar putea fi suspendate și miercuri, în Capitală. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit în seara zilei de luni, 26 februarie, despre ultimele măsuri pe care Primăria Capitalei le-a luat din cauza vremii severe din această perioadă.

UPDATE ora 22:20: Compania aeriană Wizz Air a decis anularea si a curselor Craiova – Londra ( Luton) si Londra (Luton) – Craiova, care urma sa aterizeze in aceasta noapte la ora 1.55.

UPDATE – ora 22.38: Este foarte posibil să se ia decizia prelungirii suspendării cursurilor”. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit în seara zilei de luni, 26 februarie, despre ultimele măsuri pe care Primăria Capitalei le-a luat din cauza vremii severe din această perioadă.

UPDATE – ora 22.00: Imagini scandaloase, surprinse fotoreporterii Libertatea!  Un plug curăța intrarea de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în jurul orei 21.00, în timp ce bucureștenii înoată prin zăpadă, iar șoferii nu au văzut utilaje pe străzi…

Cotele electorale de gen sunt o soluție dovedită pentru a crește reprezentarea femeilor în politică. O arată experiența a peste 100 de țări
Recomandări
Cotele electorale de gen sunt o soluție dovedită pentru a crește reprezentarea femeilor în politică. O arată experiența a peste 100 de țări

UPDATE ora 21:35: Și în județul Buzău se închid școlile marți din cauza gerului și a viscolului. În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, Consiliul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni din nou în cursul zilei de marți pentru a lua o altă decizie.

UPDATE – ora 21.30: Efectivele MAI au intervenit în București și alte 10 județe, în ultimele ore, din cauza vremii nefavorabile. Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice nefavorabile, au fost semnalate diverse probleme în 10 județe (Bacău, Călărași, Constanța, Covasna, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman, Vrancea) și în municipiul București, potrivit datelor centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

UPDATE – ora 21.00: Cursa Lufhtansa Munchen-Sibiu a fost deviată pe Aeroportul din Timişoara, din cauza condiţiilor meteo, iar zborul Sibiu-Munchen a fost anulat. Pe de altă parte, aeroportul sibian informează că alte două zboruri programate luni seara, în acelaşi interval orar – W6 3768 Nurnberg -Sibiu şi, respectiv, RO 311 Sibiu-Munchen, au fost deservite.

UPDATE – ora 20.15: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza vremii nefavorabile, autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost închisă în totalitate, începând cu ora 20.00.

Sârbu vs Teszari. Când doi moguli se ceartă, ne mai amintim și noi niște adevăruri
Recomandări
Sârbu vs Teszari. Când doi moguli se ceartă, ne mai amintim și noi niște adevăruri

UPDATE ORA 19.53: VIDEO/Viscolul din Capitală îngreunează traficul auto. Viscolul îngreunează traficul rutier din București. Capitala este deja acoperită de un strat consistent de zapadă, pe trotuare, dar mai ales pe carosabil, în timp ce utilajele de deszăpezire nu fac față viscolului.

UPDATE ora 18:10. Ministerul Sănătății a cerut luni direcțiilor de sănătate publică, unităților sanitare și serviciilor de ambulanță, să ia măsuri suplimentare privind acordarea asistenței medicale, pentru a preveni apariţia unor evenimente nedorite în rândul populaţiei din zonele aflate sub avertizări meteorologice, printre care internarea bolnavilor care fac dializă.

UPDATE ora 17:50. TelVerde pentru locuitorii Sectorului 2 care au probleme din cauza condițiilor meteo. Autoritățile din Sectorul 2 al Bucureștiului au decis să înființeze un număr de telefon gratuit, disponibil 24 de ore din 24, unde se poate solicita ajutor de specialitate din partea instituţiilor Administraţiei Publice Locale a Sectorului 2 în timpul condițiilor meteo severe.

UPDATE ora 17:40. Intră zăpada în Palatul Parlamentului. Aleșii au avut o surpriză, luni, când au revenit la muncă din circumscripțiile teritoriale. Aceștia au fost nevoiți să tremure în zona sălii de plen, dar și în unele birouri, din cauza ferestrelor vechi care în unele locuri au cedat și au lăsat să intre zăpada viscolită în interior. Parlamentarii s-au îmbrăcat mai gros și au stat cu hainele groase pe ei, la fel și jurnaliștii acreditați pe Parlament.

Corespondență de la Cannes: E moral să ucizi civili în război? Documentarul ucraineanului Serghei Loznița ne arată cât de puțin învățăm din istorie
Recomandări
Corespondență de la Cannes: E moral să ucizi civili în război? Documentarul ucraineanului Serghei Loznița ne arată cât de puțin învățăm din istorie

UPDATE ora 16:50. Imediat ce meteorologii au lansat primele avertizări de vreme rea pentru aproape jumătate de țară, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost constituit comandamentul de iarnă pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. La videoconferința care  avut loc astăzi la MAI, ministrul de interne Carmen Dan a anunțat că, pentru înlăturarea efectelor produse de vremea rea, au fost mobilizați 17.000 de polițiști, jandarmi și pompieri.

UPDATE ora 16:45. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, luni, la Parlament, că ”sunt ani buni de când nu a mai mers cu trenul”, dar asta nu înseamnă că nu știe problemele din sistem. El a precizat, despre incidentul de la Zimnicea, unde un tren s-a dezintegrat, că este un accident regretabil.

UPDATE ora 16:30. Circulaţie oprită pe A2, în 26 februarie. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează, prin intermediul unui comunicat, că circulaţia rutieră pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 Constanţa-Bucureşti este oprită la km 193, între Constanţa şi Cernavodă.

UPDATE ora 16:15. Trenul Zimnicea-Alexandria s-a dezintegrat, la propriu. Unul dintre trenurile CFR Călători, care asigură legătura dintre Zimnicea și Alexandria, în județul Teleroman, s-a dezintegrat… la propriu.

UPDATE ora 16:00. Wizz Air a anulat o cursă Craiova – Koln după ce avionul nu a reușit să aterizeze în Bănie. 173 de pasageri care urmau să ajungă, luni după-amiază, la Koln, cu plecare de pe Aeroportul Internațional Craiova, vor fi cazați peste noapte la hotelurile din Craiova după ce compania Wizz Air a decis anularea cursei W6 3987.

UPDATE ora 15:45. Și în județul Olt, Inspectoratul Școlar Județean a luat decizia închiderii unităților de învățământ începând de luni, de la ora 13.00, din cauza gerului năprasnic și a viscolului. Decizia este valabilă până miercuri inclusiv.

UPDATE ora 15:00. MAE, atenţionare de călătorie pentru Serbia. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia cu privire la emiterea unui cod portocaliu şi galben de ninsori, vânt şi ger pe teritoriul acestui stat.

UODATE ORA 14.41: Lifturile exterioare de la metrou, oprite din cauza condițiilor meteo nefavorabile. În condițiile avertizărilor meteorologice din această perioadă, Metrorex anunță – prin intermediul unui comunicat – că ascensoarele care fac legătură cu exteriorul stațiilor de metrou vor fi oprite timp de 24 ore începând de luni, 26 februarie, de la ora 13.00.

UPDATE ora 14:20. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat că 12 localități au fost afectate de ninsori și ger și un număr de 70 de persoane au avut nevoie de ajutor.

UPDATE ora 14:05. La această oră, 52 de trenuri sunt anulate din cauza vremii.

UPDATE ora 12:43. Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu de intensificări ale vântului și ninsori, pentru județele Gorj, Hunedoara și Caraș Severin, valabilă până la ora 18:00.

UPDATE ora 12:00. Opt zboruri înregistrau întârzieri, la ora 11:00, din cauza vremii nefavorabile, iar o cursă Ryanair care circula pe ruta Roma-Bucureşti-Roma a fost anulată.

UPDATE ora 11:30. Viscolul care a cuprins țara noastră în această perioadă este de bun augur pentru fermele eoliene: vântul producea luni, la ora 11.13, aproximativ 24% din energia României, adică 2.654 MW, mai mult decât cărbunele (23,31%), energia hidro (20,06%) sau gazele naturale (18,2%), potrivit informațiilor furnizate de către Transelectrica, transportatorul național de energie din România.

UPDATE ora 10:10. 37 de trenuri au fost anulate din cauza vremii, informează CFR Călători. În județul Teleorman, circulaţia rutieră este întreruptă, din cauza vremii nefavorabile, pe mai multe drumuri judeţene (DJ 504DJ 506DJ 506ADJ 506CDJ 653DJ 703). Se acţionează pentru curăţarea părţii carosabile.

UPDATE ora 9:45. IGSU transmite că în cursul nopții nu au fost înregistrate victime sau alte situații care să pună în pericol comunitățile. În ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte în 10 localități din 7 județe (Bacău, Botoșani, Cluj, Constanța, Giurgiu, Tulcea și Teleorman), constând în derapaje ușoare ale autoturismelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp, restricții rutiere pe anumite sectoare de drum sau arbori doborâți de vânt.

În județul Teleorman, între localitățile Botoroaga și Moșteni, un autobuz cu patru călători, un autoturism și o ambulanță care transporta o femeie gravidă spre spital, au rămas blocate din cauza acumulării de zăpadă viscolită pe carosabil. S-a acționat imediat cu două utilaje de deszăpezire ale SDN, o șenilată ISU și o autospecială pentru victime multiple ATPVM, care a însoțit ambulanța spre spital.

UPDATE ora 8:45. Din cauza condițiilor  meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

UPDATE 26 februarie, ora 7:50. Situația drumurilor și a porturilor închise din cauza condițiilor meteo

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza viscolului şi pentru a permite utilajelor de  deszăpezire să acţioneze pentru curăţarea carosabilului, au fost închise în judeţul Teleorman DN51 Zimnicea – Turnu Măgurele şi DN51A Zimnicea – Alexandria.

În judeţul Bacău, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechești – Sascut) pe tronsonul cuprins între comuna Urechești (km 0) și satul Conțești (km 5 + 500), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol). Variantă ocolitoare: com. Urechești – DN11A – Adjud – DN2 – com. Sascut.

Din cauza vântului puternic, în judeţul Constanţa au fost închise porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea.


UPDATE 12.20: În urma avertizărilor meteorologice, primarul Capitalei a anunțat că școlile din București sunt închise luni și marți. Totodată, Gabriela Firea a precizat că perioada ar putea să fie extinsă, în funcție de condițiile meteorologice.

Știrea inițială:

Zonele vizate de codul portocaliu de ninsori și viscol sunt județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, unde avertizarea intră în vigoare pe 26 februarie, la orele 7, fiind valabilă până la orele 23.00.

În acest interval, în județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă local de peste 30- 40 cm, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Tot pe 26 februarie, la orele 10.00, intră în vigoare și codul portocaliu de ninsori și viscol pentru București, dar și județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea. Avertizarea meteorologică este valabilă până pe 27 februarie, la orele 14.00.

UPDATE/Cod portocaliu de ninsori și viscol. 12 localități afectate la nivel național 52 de trenuri sunt anulate

„În intervalul menționat, în Municipiul București și în județele Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h și vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m”, anunță ANM.

Cu o zi în urmă, ANM a emis un cod portocaliu de ger pentru perioada 26 februarie – 1 martie, perioadă în care temperaturile vor fi foarte scăzute, ajungând chiar la -22 de grade.


Citește și: JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 10: Militarii români, lăudați și decorați de către americani – VIDEO


Urmărește-ne pe Google News
„Să o întrebe pe soția dânsului cine sunt”. Dan Șucu, înțepat de un important om de afaceri din România
GSP.RO
„Să o întrebe pe soția dânsului cine sunt”. Dan Șucu, înțepat de un important om de afaceri din România
ȘOC! Avertismentul pe care Putin i l-a dat lui Mircea Geoană. HALUCINANT ce i-a transmis
Playtech.ro
ȘOC! Avertismentul pe care Putin i l-a dat lui Mircea Geoană. HALUCINANT ce i-a transmis
"M-a batjocorit şi am omorât-o!". Elena Șerban a fost înjunghiată și lăsată să moară, în Italia. La un an de la crimă, Falloni a primit detenție pe viață
Observatornews.ro
"M-a batjocorit şi am omorât-o!". Elena Șerban a fost înjunghiată și lăsată să moară, în Italia. La un an de la crimă, Falloni a primit detenție pe viață
Horoscop 27 mai 2022. Taurii simt o presiune neobișnuit de mare din partea unor apropiați ca să cedeze într-o chestiune
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2022. Taurii simt o presiune neobișnuit de mare din partea unor apropiați ca să cedeze într-o chestiune
Soțul uneia dintre profesoarele ucise în masacrul din Texas a făcut infarct și a murit. Patru copii au rămas orfani
Știrileprotv.ro
Soțul uneia dintre profesoarele ucise în masacrul din Texas a făcut infarct și a murit. Patru copii au rămas orfani
Răzbunarea oligarhului pedepsit de Putin. A dezvăluit următoarele 3 ţări europene atacate de Rusia: "Societatea rusă se pregăteşte"
Orangesport.ro
Răzbunarea oligarhului pedepsit de Putin. A dezvăluit următoarele 3 ţări europene atacate de Rusia: "Societatea rusă se pregăteşte"
Cu siguranță ți s-a întâmplat să arunci un ochi la ținutele pe care și le concepe Sânziana Negru
PUBLICITATE
Cu siguranță ți s-a întâmplat să arunci un ochi la ținutele pe care și le concepe Sânziana Negru