Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO / Vladimir Putin, la secția de votare: "Sunt mulțumit cu orice procent"

FOTO / Vladimir Putin, la secția de votare: „Sunt mulțumit cu orice procent”

Vladimir Putin a votat într-un birou electoral din Moscova în cadrul scrutinului prezidențial ce se desfășoară astăzi în Rusia. Liderul de la Kremlin, care va obține un nou mandat, a spus că va fi mulțumit cu orice scor care îi va permite să fie reales, relatează AFP și BBC News.

Îmbrăcat într-un costum negru și cu o cravată vișinie, Vladimir Putin și-a făcut apariția la secția de vot nr. 2151 din cadrul Academiei de Științe din Moscova, acolo unde a votat și la ultimele alegeri. Liderul de la Kremlin este pe punctul de a obține un nou mandat de șase ani, neavând niciun candidat care să-i pună probleme. Cu toate acestea, prezența la vot se așteaptă să fie scăzută.

Întrebat despre procentul de voturi pe care îl consideră satisfăcător, Vladimir Putin a spus că nu contează acest aspect. „Atât timp cât îmi dă dreptul de a ocupa funcția de președinte”, a afirmat liderul de la Kremlin.

„Sunt sigur de programul pe care îl propun ţării”, a adăugat el.

Vladimir Putin este credidat cu 70% din intențiile de vot, în absența principalului său oponent, Aleksei Navalnîi, a cărui candidatură a fost interzisă. Astfel, liderul de la Kremlin va câștiga un nou mandat de șase ani.

Urnele se închid la ora 20.00, ora României, când sunt așteptate și primele exit-poll-uri. Data scrutinului este una semnificativă pentru Rusia lui Putin, deoarece coincide cu cea de-a patra aniversare a anexării Rusiei la Crimeea în 2014.

Citește și:

 

 

Close
Închide
  Close