MENIU CAUTĂ

Cele 3.800 de vouchere suplimentare din Programul „Rabla Clasic – persoane fizice” s-au epuizat în mai puțin de oră

Distribuie

Voucherele suplimentare pentru Programul Rabla s-au epuizat. Toate cele 3.800 de prime de casare suplimentare din Programul "Rabla Clasic" pentru persoane fizice s-au epuizat, luni, în numai 30 de minute, a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, în marja unei conferințe de specialitate.

„Astăzi, 16 octombrie 2017, suntem în fața unei zi minunate, pentru că în istoria Programului ‘Rabla Clasic’ pentru persoanele fizice, în 30 de minute toate cele 3.800 de prime de casare s-au terminat. Asta înseamnă că românii doresc să-și reînnoiască parcul auto, doresc să circule într-un mediu curat și sănătos și să circule în siguranță pe drumurile patriei. Eu mă bucur că în ședința de Guvern de săptămâna trecută s-a aprobat suplimentarea bugetului Administrației Fondului pentru Mediu cu 25 de milioane de lei, care înseamnă 3.800 de prime de casare pentru Programul ‘Rabla Clasic’ pentru persoane fizice. În cele 13 ediții de când există, astăzi suntem într-o perioadă istorică în care s-au epuizat, cum vă spuneam, toate cele 3.800 de prime de casare suplimentare, în 30 de minute. În același timp, pentru să suntem în această săptămână dedicată schimbărilor climatice, vreau să amintesc, bineînțeles, și de Programul ‘Rabla Plus’. Sperăm ca, până la sfârșitul anului, să putem spune că este într-adevăr un program de succes. Românii se îndreaptă și către cumpărarea de mașini care nu poluează, respectiv mașini 100% electrice sau mașini plug-in hibrid”, a spus Grațiela Gavrilescu.

În data de 11 octombrie, Guvernul a aprobat în ședința săptămânală suplimentarea cu 25 de milioane de lei a bugetului destinat Programului „Rabla Clasic” pentru persoane fizice.

Începând din 18 mai 2017, persoanele fizice și cele juridice pot accesa Programele de stimulare a înnoirii Parcului auto național — „Rabla Clasic” și „Rabla Plus’. Bugetul anunțat la momentul respectiv în cazul programului „Rabla Clasic” se situa la 180 de milioane de lei, iar cel pentru „Rabla Plus” la 45 de milioane de lei.

La sfârșitul lunii trecute, înainte de suplimentarea primelor de casare, a fost publicată lista celor aproape 300 de dosare aprobate în Programul Rabla. Câți români au optat pentru mașini ecologice.


CITEȘTE ȘI… REPORTAJ VIDEO/ Cea mai nonconformistă directoare de hotel. E tatuată pe tot corpul cu flori și pisici


 

Citește mai multe despre mediu, Ministerul Mediului, programul rabla și vouchere pe Libertatea.

Comentarii