Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Vreme severă și ninsori abundente în Alpi. Cel puțin șapte persoane au murit și mai multe stațiuni au fost închise, mii de oameni fiind blocați

Vreme severă și ninsori abundente în Alpi. Cel puțin șapte persoane au murit și mai multe stațiuni au fost închise, mii de oameni fiind blocați

Cel puțin șapte persoane au murit în Alpi în ultimele zile în urma căderilor masive de zăpadă. Mai multe stațiuni montane au fost închise, deoarece accesul nu se mai putea face decât pe calea aerului, iar schiorii sunt avertizați în legătură cu riscul ridicat de avalanșă în Austria, Germania, Elveția și Italia, scrie BBC News.

Două avalanșe separate au ucis doi schiori germani în munții Vorarlberg din Austria. Iar un al treilea schior a murit în districtul Pongau, lângă Salzburg.

În Germania, un schior a murit după ce un copac s-a prăbușit lângă Bad Tölz, iar o avalanșă a ucis o tânără în munții Teisenberg din Bavaria. Alte victime au fost doi alpiniști care au murit în Alpii italieni, iar cadavrele le-au fost găsite de colegii lor la 2800 m pe Mt Cristalliera, la nord de Torino.

Salvatorii caută și alte persoane date dispărute în Alpi în ultimele zile.

Schiorii au fost avertizați să evite să meargă în afara pistelor, iar multe drumuri montane au fost închise din cauza riscului de avalanșă.

Totodată, mai multe stațiuni au fost evacuate de urgență și alți peste 2.000 de turiști sunt blocați în stațiuni din Alpii austrieci și bavarezi, fără a se putea ajunge la ei din cauza căderilor masive de zăpadă.

Întreaga stațiune de schi austriacă Hochkar a fost evacuată luni, pe fondul temerilor legate de avalanșe.

„Trebuie să evacuăm toți oamenii de pe munte, atât oaspeții cât și personalul. Din câte știu, acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria Hochkars, dar nu putem garanta îngrijirea medicală în acest moment „, a declarat Friedrich Fahrnberger, primarul stațiunii citat de The Guardian.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

Peste 4.000 de gospodării din Austria nu au curent electric. Singurul mod în care se putea ajunge la miile de oameni care locuiesc acolo era pe cale aeriană, dar zborurile elicopterelor militare au fost oprite, luni, din cauza înrăutățirii vremii.

Și Italia se confruntă cu o vreme severă. Zăpada a ajuns până la Matera, în sudul îndepărtat și există zăpadă și pe Muntele Vezuviu lângă Napoli, un fenomen rar întâlnit.

În Germania, căderile masive de zăpadă au dus la închiderea mai multor școli în Bavaria și au determinat suspendarea traficului feroviar.

Meteorologii anunță că aceste căderi masive de zăpadă vor continua în zona Alpilor, iar stratul de zăpadă este așteptat să ajungă până la 120 de centimetri.


Citește și: Simona Halep, dezvăluire șocantă despre unul din cele mai grele momente din carieră. „Am fost la spital pentru că tremuram toată! Mama a zis să spun stop”

Close
Închide
  Close