De Andreea Radu,

Inițiativa personalului medical de la Fundeni este menită să atragă în luna noiembrie cât mai mulți donatori de sânge, în condițiile în care zeci de bolnavi au nevoie de sânge, potrivit ProTv.ro.

Personalul medical care a donat sânge a primit bonuri valorice, tichete pe care le-a strâns într-o urnă. Cu acestea urmează să se cumpere cadouri pentru copiii internați la Spitalul Fundeni din Capitală, una dintre cele mai mari unităţi sanitare din ţară.

Alte centre în care se poate dona sânge în București sunt Spitalele Universitar şi Floreasca, dar şi Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS).

Campania de la Institutul Fundeni va avea loc până pe 30 noiembrie, iar cei care doresc să doneze sânge pot veni aici în fiecare zi de la 7:30 la 12:30.

România este țara situată pe ultimele locuri în ceea ce privește donarea de sânge benevolă.

Conform statisticilor, unul din zece pacienți care ajunge într-un spital din România are nevoie de sânge ori produse derivate din sânge pentru a supraviețui.

Din păcate, nu este acoperită nici măcar jumătate din această nevoie de sânge în spitalele din București, dar și din țară. Pentru a putea fi acoperită, conform unor calcule simple, specialiștii susțin că ar trebui ca în fiecare zi să existe aproximativ 700 de donatori, fapt ce nu se întâmplă.

Citește și Donare sânge – Condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a fi donator.

Citeşte şi:

Un consilier general denunță la DNA tăinuirea raportului privind fraudele de la Spitalul Gomoiu. „Aveau obligaţia să sesizeze organele de anchetă”

Ciprian Ciucu, PNL: „Firea a sunat la patronul Realității TV când m-a văzut în studio și nu m-au mai invitat niciodată!”

Praful din atmosferă, criminalul nevăzut. Care sunt zonele din București unde poluarea este de peste patru ori mai mare decât limitele admise

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult