Mergi direct la conținut »
Zeci de milioane de parole de Facebook, stocate necriptat pe servere. Compania a recunoscut pericolul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Zeci de milioane de parole de Facebook, stocate necriptat pe servere. Compania a recunoscut pericolul

Zeci de milioane de parole de Facebook, stocate necriptat pe servere. Compania a recunoscut pericolul

Parolele folosite de zeci de milioane de utilizatori ai Facebook au fost stocate necriptat pe serverele companiei. Reprezentanții săi susțin însă că nu a existat nici un pericol ca cineva să le fi folosit în mod abuziv, chiar dacă la ele au avut acces angajații Facebook. Compania fondată de Mark Zuckerberg susține că în perioada următoare va informa utilizatorii ale căror parole au fost în pericol de a fi compromise.

De Mihai Niculescu,

Nu a existat nici o breșă de securitate susțin însă reprezentanții Facebook, chiar dacă ani de zile, aproximativ 20.000 de angajați ai companiei au avut acces la unele din parolele utilizatorilor. În mod normal, în cazul serviciilor online, parolele sunt stocate criptat pe servere și nimeni în afară de utilizator nu ar trebui să aibă acces la ele.

Am rezolvat problema şi, ca măsură de precauţie, îi vom anunţa pe toţi cei ale căror parole au fost stocate sub această formă”, a subliniat Facebook într-un comunicat.

Compania americană şi-a anunţat intenţia de a preveni „sute de milioane de utilizatori ai Facebook Lite”, o versiune de aplicație pentru rețeaua de socializare mai ‘uşoară’, destinată unor regiuni din lume cu conexiune de internet mai lentă, precum şi „zeci de milioane de alţi utilizatori de Facebook şi zeci de mii de utilizatori de Instagram” arată Agerpres.

Să fie clar: aceste parole nu au putut fi vizualizate de nimeni altcineva din afara Facebook şi nu avem indicii până în acest moment că cineva din interior le-ar fi folosit în mod abuziv sau le-ar fi accesat nejustificat”, au precizat reprezentanții Facebook.

Facebook a fost extrem de virulent criticată după declanşarea scandalului Cambridge Analytica, în 2018, pentru cedarea datelor multor utilizatori companiei externe.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

Aprocimativ 20.000 de angajaţi ai Facebook au avut acces, în unele cazuri timp de mai mulţi ani, la mai multe sute de milioane de parole stocate în versiuni necriptate, arată site-ul de securitate cibernetică KrebsOnSecurity.

Cu câteva luni în urmă, Facebook a recunoscut că este posibil ca piraţii cibernetici să fi avut acces la conturile deţinute de zeci de milioane de utilizatori din cauza unei erori în sistem.


Citește și: MAI amintește de cazul Emma Zeicescu și Claudiu Popa, într-o postare despre festivaluri. ”Anul trecut, am făcut niște fotografii, față și profil, interesante”


 

Close
Închide
  Close