La elevii mai mari, temele sunt și mai multe și se ajunge ca un copil să muncească zilnic pentru școală mai mult de 8 ore.

Părinții intră și ei în această logică și acceptă fără discernământ situația, ba chiar o încurajează. 

Temele pot afecta atât sănătatea fizică, cât și cea psihică a elevilor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Stanford, 56% dintre elevi au considerat temele o sursă principală de stres.

Fetița are foarte multe teme și este abia în clasa I, de câteva zile. Își petrece mai mult de o oră și jumătate cu ele și lucrează foarte încet. Am spus pe grupul de părinți că este o problemă și m-au atacat din toate părțile. Mă gândesc unde aș putea să îmi mut fetița pentru a o proteja de măcar o vreme de sistemul acesta învechit.

Mama unei fetițe care învață la o școală din Alba Iulia:

„Nu este ok. I-am spus învățătoarei să încerce ea să facă două pagini de bastonașe și la fiecare greșeală să înceapă din nou, să vedem cum se simte. Este un abuz asupra copiilor. Ne batem joc de ei când sunt mici făcându-i să lucreze excesiv, apoi îi lăsăm să treacă prin facultate, ca prin brânză, cam atâta poate sistemul”, a spus un alt părinte.

Temele oferă beneficii educaționale și dezvoltă inclusiv managementul timpului și organizarea. Tema pentru acasă oferă elevilor și capacitatea de a gândi dincolo de ceea ce este predat în clasă.

Dar cu cât primesc mai multe teme, cu atât vor mai puțin să se angajeze în activitățile școlare, arată un studiu.

Efectele temelor asupra elevilor

Prea multe teme pot duce la lipsa somnului, dureri de cap, epuizare și pierdere în greutate, precizează un articol scris de cei de la Oxford Learning.

Temele excesive pot duce, de asemenea, la obiceiuri alimentare proaste, familiile alegând fast-food ca alternativă mai rapidă.

  • De reținut: studiile vizează copii din școlile occidentale, unde timpul petrecut cu temele este mult mai scurt, dar cu toate acestea specialiștii consideră situația îngrijorătoare. Spre exemplu, specialiștii consideră că în clasele I și a II-a, 20 de minute de teme pe zi, pe lângă activitatea de la clasă, este deja mult.

Activitățile extracurriculare și timpul social oferă elevilor șansa de a-și împrospăta mintea și corpul. Însă cei care au cantități mari de teme au mai puțin timp de petrecut cu familiile și prietenii lor.

Acest lucru îi poate face să se simtă izolați și fără un sistem de sprijin, fără timp să socializeze și de relaxare. Elevii pot deveni din ce în ce mai stresați și are de suferit viața la școală și acasă.

Cum afectează temele, notele elevilor?

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI PE ALBA24.RO

Articol preluat de pe site-ul alba24.ro

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.