MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase, Dumitru Angelescu (foto/video)

FOTO & VIDEO / Andreea Esca a participat la Procesiunea de Florii din Capitală. A trecut la catolicism, după ce s-a măritat cu Alexandre Eram

Distribuie

Andreea Esca a participat, astăzi, alături de soțul său, Alexandre Eram, la tradiționala Procesiune de Florii de pe străzile Capitalei, care are loc în Duminica Floriilor la catolici. Biserica Catolică de rit latin celebrează, astăzi, Floriile.

Prezentatoarea principalului jurnal de știri de la Pro TV a fost botezată în religia creștin ortodoxă, dar a trecut la catolicism după ce s-a măritat cu omul de afaceri Alexandre Eram, pe 29 martie 2000, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

VIDEO: Dumitru Angelescu

Tradiționala Procesiune de Florii pe străzile Capitalei a început la ora 14.00, cu un moment de rugăciune, în Piaţa Vladimir Ghika, din apropierea Bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus” (strada Căpitan Demetriade nr. 3).

Procesiunea de Florii a fost condusă de episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Înaltpreasfințitul (ÎPS) Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit și PS Cornel Damian – Episcop auxiliar, iar la ea participă mii de credincioși, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din București și împrejurimi.

După ce ÎPS Ioan Robu a binecuvântat ramurile pe care cei prezenți le-au purtat în mână pe străzile Capitalei, credincioşii, preoţii şi episcopii au pornit în procesiune pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot. În faţa procesiunii au mers tinerii, care au purtat „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”.

Când procesiunea a ajuns la Catedrala Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19), în jurul orei 15.00, în Catedrală s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Duminica Floriilor deschide Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

Tot astăzi, Arhiepiscopia Romano-Catolică marchează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXXIV-a ediţie. În ianuarie a.c., în Panama a avut loc Întâlnirea Mondială a Tineretului, la care au participat și 32 de tineri din România, iar pe 25 martie a.c., Papa Francisc le-a adresat tuturor tinerilor creștini o exortație apostolică – o scrisoare de îndemn -, intitulată „Christus vivit” / Cristos trăiește.

În cuvântarea sa, Sfântul Părinte le amintește tinerilor că „viața pe care ne-o oferă Isus este o poveste de iubire, o istorie de viață care dorește să se amestece cu a noastră şi să se înrădăcineze în fiecare dintre noi. Acea viaţă nu este o salvare agăţată în cloud care aşteaptă să fie descărcată, nici o nouă aplicaţie care urmează a fi descoperită ori un exerciţiu mental, rod al tehnicilor de creştere personală. Viaţa pe care Dumnezeu ne-o oferă nu este un tutorial prin care aflăm ultimele noutăţi. Mântuirea pe care Dumnezeu ne-o dăruieşte este o invitaţie de a lua parte la o poveste de iubire care se întrepătrunde cu istoriile noastre, care este vie şi vrea să prindă viaţă în noi, ca să putem aduce roade acolo unde suntem, aşa cum suntem şi cu cei cu care suntem împreună. Acolo vine Domnul să semene şi să prindă rădăcini”. (Papa Francisc)

Papa Francis va vizita România, anul acesta, în perioada în perioada 31 mai-2 iunie, la invitația președintelui Klaus Iohannis și a Bisericii Catolice.

Vizita Suveranului Pontif în România era programată în primăvară, însă a fost decalată din cauza faptului că pe 9 mai, România organizează la Sibiu Summitul Uniunii Europene (UE).

FOTO & VIDEO: Dumitru Angelescu


Citește și: VIDEO | Interviu cu părintele Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: ”Tare m-aș bucura ca vizita Papei să ne ajute să fim acel noi înșine care construiește o țară, să n-o mai împrăștiem prin lume!”

VIDEO/ Părintele Doboș: «Ca preot, nu am fibră optică directă cu Dumnezeu. Oamenii nu vor doar o biserică moralizatoare, care să mă tragă de ureche, că nu am făcut bine»


Citește mai multe despre alexandre eram, Andreea Esca, biserica catolica, catolici, duminica floriilor și florii pe Libertatea.

Comentarii