Andreea Esca a participat la Procesiunea de Florii din Capitală. Ea a trecut la catolicism după ce s-a măritat cu Alexande Eram (FOTO: Dumitru Angelescu)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Prezentatoarea principalului jurnal de știri de la Pro TV a fost botezată în religia creștin ortodoxă, dar a trecut la catolicism după ce s-a măritat cu omul de afaceri Alexandre Eram, pe 29 martie 2000, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

VIDEO: Dumitru Angelescu

Tradiționala Procesiune de Florii pe străzile Capitalei a început la ora 14.00, cu un moment de rugăciune, în Piaţa Vladimir Ghika, din apropierea Bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus” (strada Căpitan Demetriade nr. 3).

Procesiunea de Florii a fost condusă de episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Înaltpreasfințitul (ÎPS) Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit și PS Cornel Damian – Episcop auxiliar, iar la ea participă mii de credincioși, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din București și împrejurimi.

După ce ÎPS Ioan Robu a binecuvântat ramurile pe care cei prezenți le-au purtat în mână pe străzile Capitalei, credincioşii, preoţii şi episcopii au pornit în procesiune pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot. În faţa procesiunii au mers tinerii, care au purtat „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”.

EXCLUSIV. DNA anchetează modul în care a fost închiriat apartamentul de 6.500 de lire al directoarei ICR Londra. Cazul, dezvăluit de Libertatea în urmă cu două luni
Recomandări
EXCLUSIV. DNA anchetează modul în care a fost închiriat apartamentul de 6.500 de lire al directoarei ICR Londra. Cazul, dezvăluit de Libertatea în urmă cu două luni

Când procesiunea a ajuns la Catedrala Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19), în jurul orei 15.00, în Catedrală s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Duminica Floriilor deschide Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

Tot astăzi, Arhiepiscopia Romano-Catolică marchează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXXIV-a ediţie. În ianuarie a.c., în Panama a avut loc Întâlnirea Mondială a Tineretului, la care au participat și 32 de tineri din România, iar pe 25 martie a.c., Papa Francisc le-a adresat tuturor tinerilor creștini o exortație apostolică – o scrisoare de îndemn -, intitulată „Christus vivit” / Cristos trăiește.