Cuprins:
Întrecerea juraților de aseară a adus o premieră în istoria show-ului culinar: pentru prima dată jurizarea a fost făcută de un Chef cu o stea Michelin. Chef Agostino Iacobucci deține două restaurante care au primit câte o astfel de stea, așadar misiunea celor patru jurați a fost extrem de dificilă. Fiecare a avut de pregătit sub o presiune uriașă creația sa culinară pentru tema care a invocat spiritul Italiei, pastele…
Ce paste a gătit Richard Abou Zaki
După o analiză atentă, Agostino Iacobucci a decis ca acele 5 puncte și bomba cu mai multe amulete să-i revină lui Richard Abou Zaki. „Nu pot să cred că am luat a doua bombă. Sunt incredibil de bucuros”, a declarat Richard, care a gătit Ravioli alla Rossini.
Pe locul doi, cu patru puncte, s-a situat Orlando Zaharia – urmat de Alexandru Sautner și Ștefan Popescu, cu trei, respectiv două puncte. Întrecerea de aseară a fost, așadar, decisivă pentru clasamentul final al juraților – în etapa battle-urilor, Chef Richard și Chef Orlando vor avea echipe proprii, în vreme ce Chef Sautner și Chef Ștefan vor împărți conducerea unei tabere.
„În Italia se vorbește despre voi și show-ul Chefi la cuțite”, a spus Chef Iacobucci. „Eu am lăsat în România o parte a vieții mele, pentru că unchiul meu a fost căsătorit în România. El nu mai este, dar am o relație familială cu România, de mai bine de 20 de ani. Mama și tatăl meu au venit de multe ori aici, pentru a-l vedea pe unchiul meu”, a mai povestit Chef Iacobucci.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_c34c80bb72214095febf62ede8788f8d.jpg)
Ce se întâmplă diseară la „Chefi la cuțite”
În această seară, arena audițiilor le prilejuiește juraților noi întâlniri surprinzătoare. Chef Aria vine de la Londra, acolo unde a gătit atât pentru prestigioasele Premii BAFTA, cât și pentru evenimente private de anvergură, desfășurate la British Museum.
Tot diseară, mentorul lui Chef Orlando Zaharia aduce în platoul show-ului culinar multă emoție și povești din bucătării faimoase ale Bucureștiului. „Am lucrat la Intercontinental din 1971 până în 2009”, a povestit maestrul artei culinare Chef Ion Șerban.
:contrast(8):quality(75)/https://mediacdn.libertatea.ro/unsafe/870x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2025/04/intalnire-emotionanta-diseara-pentru-chef-orlando-scaled.jpeg)
„La rândul meu, am lucrat cu cei mai mari maeștri ai acelor vremuri. Iar Orlando a fost copilul meu de suflet – cel mai bun, și ca suflet, și ca meserie”, a povestit Chef Șerban.
„El este cel care mi-a pus cuțitul în mână”, a spus Chef Orlando. Întregul moment emoționant va putea fi urmărit de telespectatori în ediția „Chefi la cuțite” difuzată în această seară la Antena 1 și AntenaPLAY, de la 20:30.
Urmărește în fiecare zi seria de materiale dedicate finalei prezidențiale – „Nicușor Dan vs George Simion”!
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_cc7bdecf4b1aa6c43ef342a2d4ed061f.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_d0ef0a283cc1be265c01c6c57a895fd3.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_bfb3b8675ac401fa9b627f2a66817c94.png)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_ea0fdef1413c94723f66ba6280c51656.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_504ee18886cbbd6c02ec6c5c54a67344.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_3b2ddd42d866d833a6e31317846d6641.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_dad8844088d2e6cea07ddaa11892fe8f.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_09c056bac9d9354a185aa634755cc66c.jpg)