Mergi direct la conținut »
Gerard Depardieu a votat la alegerile prezidențiale din Rusia
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Gerard Depardieu a votat la alegerile prezidențiale din Rusia

Gerard Depardieu a votat la alegerile prezidențiale din Rusia

Actorul francez Gerard Depardieu, unul dintre susținătorii președintelui Vladimir Putin, a votat, duminică, la alegerile prezidențiale, scrie agenția de presă rusă TASS.

Depardieu, care din 2013 are cetățenie rusă, a fost fotografiat la Ambasada Rusiei din Paris, acolo une a fost deschisă o secție de votare pentru rușii aflați în Franța. El a spus că participarea la alegeri este o datorie civică și că a votat ”din patriotism și dragoste pentru Rusia”.

Depardieu, în vârstă de 69 de ani, a jucat în aproximativ 200 de filme de la începutul carierei sale cinematografice, inclusiv un film ruso-francez despre Grigori Rasputin.

În ianuarie 2013, Depardieu a primit cetățenia rusă. Președintele rus Vladimir Putin și-a explicat decizia de a acorda cetățeniei ruse Depardieu spunând că actorul a făcut foarte multe pentru cultura rusă.

Rusii votează duminică, 18 martie, pentru a-și alege președintele pentru următorii șase aniVladimir Putin este considerat favorit, potrivit sondajelor el va obține peste 60% dintre sufragii. Contracandidații săi au șanse minime să îl învingă sau măcar să ducă alegerile în turul doi.

Cei opt candidați înscriși pe liste sunt: Vladimir Putin (independent), Pavel Grudinin (Partidul Comunist al Federației Ruse), , Ksenia Sobchak (Inițiativa Civică), Vladimir Zhirinovksy (Partidul Liberal Democrat din Rusia) Serghei Baburin (Uniunea tuturor popoarelor), Maxim Suraykin (comuniștii din Rusia), Boris Titov (Partidul Creșterii) și Grigori Yavlinsky (Yabloko).Vladimir Putin este credidat cu 70% din intențiile de vot, în absența principalului său oponent, Aleksei Navalnîi, a cărui candidatură a fost interzisă. Astfel, liderul de la Kremlin va câștiga un nou mandat de șase ani.

Urnele se închid la ora 20.00, ora României, când sunt așteptate și primele exit-poll-uri. Data scrutinului este una semnificativă pentru Rusia lui Putin, deoarece coincide cu cea de-a patra aniversare a anexării Rusiei la Crimeea în 2014.


Citește și: Conspirațiile din jurul lui Putin. Criticii președintelui rus care și-au găsit sfârșitul în mod suspect


 
 
Close
Close
Închide