Cu câteva zile înainte de începerea școlii, am depănat amintiri cu Oana Roman, care ne-a povestit cum a fost pentru ea intrarea în clasa I, cum a trecut prin școală și cum de-a mers la studii la Sorbona – acolo unde mulți au susținut, greșit, vom vedea, că ar fi ajuns datorită părinților.

Nu obișnuiau s-o ducă la școală sau s-o ia de la școală după ore

Mioara Roman

Mioara Roman a dus-o pe Oana la școală în prima zi din clasa I. A fost printre puținele dăți când m-a dus”, și-a amintit vedeta, care a suferit din cauza acestui lucru vreme îndelungată

“Nu îmi aduc aminte foarte, foarte clar prima zi de școală, pentru că s-a întâmplat acum peste 30 de ani. A fost un mic șoc pentru mine, pentru că eu, până m-am dus la școală, am stat foarte mult la sora bunicii mele, la Râmnicu Vâlcea, și stăteam la țară, era frumos, mă distram cu copiii pe stradă, stăteam cu animalele, iar venirea la București și apoi mersul la școală a fost un șoc destul de mare pentru mine. Îmi aduc aminte că m-am dus la Școala 5, care era foarte aproape de casă, eram colegă cu Mihai Mitoșeru. El era la altă clasă, dar în aceeași școală. M-a dus mama la școală, a fost printre puține dăți când părinții mei m-au dus, pentru că eu am fost un copil care s-a dus și a venit de la școală singur”, ne-a povestit Oana, punctând că ar vrea să uite perioada din școala generală. “Țin minte că în primii doi ani am avut o învățătoare care nu mi-a plăcut. Nu știu de ce. În clasa a 3-a m-au mutat părinții la altă școală. Nici acolo nu pot să spun că a fost extraordinar. Practic, eu nu am întâmplări frumoase legate de școală”.

Oana Roman are amintiri triste din timpul școlii: tatăl a ajutat-o o singură dată, la matematică

VIDEO EXCLUSIV. Oana Roman are amintiri triste din timpul școlii: părinții nu se interesau deloc de ea! «N-au făcut lecții cu mine»

Petre Roman nu și-a sprijinit fiica și n-a făcut lecții cu ea

Deși a crescut într-o familie de profesori, Oana nu a fost bătută la cap să învețe, ci a fost lăsată mai liberă. “Eu am avut niște părinți atipici, total atipici, care nu au făcut lecții cu mine niciodată, nu-mi verificau caietele, doar mă mai întrebau așa, din când în când, ce mai e pe la școală. Nu mă duceau la școală și nici nu mă luau de acolo după ore. Am fost foarte independent de mică, iar ei se bazau pe faptul că-mi merge mintea, că dacă sunt un pic atentă, prind din zbor cam orice și chiar nu mă verificau deloc. Tata a încercat o dată să facă niște lecții cu mine la matematică, eu fiind total pe lângă la matematică, fizică și chimie, și după ce a văzut că nu mă descurc deloc, s-a lăsat păgubaș. Mama nici nu a încercat să mă învețe araba, mi-a explicat că limba arabă este una foarte complicată și că dacă vreau să o învăț foarte bine, ea știind că sunt perfecționistă, îmi va lua o viață. Mi-a zis că decât să mă vadă că mă chinui să o învăț la perfecție, mai bine nu! Așa că limba pe care am învățat-o acasă a fost franceza, cu care am și continuat după aceea la școală. Bunica mea era spanioloaică și mai vorbeam cu ea în spaniolă. Celelalte limbi, engleza, italiana, le-am învățat din zbor”, ne-a mai spus Oana.

A vrut să se facă actriță, dar n-a fost lăsată! La Sorbona a ajuns prin propriile puteri

Nici în momentul în care a decis să urmeze o facultate în afara României Oana nu a avut sprijin din partea părinților. Ea ne-a mărturisit că a învățat din greu pentru a putea intra la o facultate de stat, fiindcă nu-și permitea una particulară.

Oana Roman, Mioara Roman, Catinca Roman

Oana a mers la Sorbona pentru a păstra tradiția familiei. Mama și sora ei, Catinca, au studiat tot în Franța

“Îmi aduc aminte că prin clasa a 12-a și-a dat seama tata că termin liceul și a venit la mine și m-a întrebat dacă am nevoie de meditații. Am zis că am nevoie la română, așa că mi-au luat un meditator. Am făcut lecții suplimentare și la franceză, pentru că voiam să învăț foarte bine, ca să pot da examen la facultate. Apoi, am dat niște teste la Consulatul Francez pentru a putea să-mi depun dosarul în Franța, la școală, dar lucrurile astea le-am făcut de capul meu. Singurul ajutor pe care l-am primit a fost o îndrumare, pentru că era clar că voi pleca în Franța la studii. Tata făcuse studiile în Franța, sora mea la fel, așa că era normal cumva să continui această tradiție, numai că nu știam pe ce drum să o iau. Eu mi-am dorit foarte mult să fac actorie, dar tata nu m-a lăsat, mi-a zis să fac o meserie din care să câștig și eu ceva, iar mama a fost cea care mi-a spus că există această nouă meserie numită “Comunicare și Relații Publice”, care în România nu exista pe atunci, dar că ea crede că eu aș fi potrivită pentru ea. Practic, mama m-a îndrumat pe această cale”, ne-a mai povestit Oana.

Vedeta a ținut să precizeze că a urmat cursurile unei Universități fără plată, nu una cu bani, cum s-a tot vehiculat. “Această școală pe care eu am făcut-o este o școală autonomă în cadrul Sorbonei, o Școală de Înalte Studii. Este una publică, de stat, deci nu vorbim de una privată, cu taxă. Nici nu aș fi avut posibilitatea să plătesc. Criteriul cel mai drastic este examenul de admitere, pe care nu poți să-l dai dacă nu ai o anumită medie la Bac”.

Cursurile de comunicare de la Sorbona au ajutat-o în carieră pe Oana, care a fost o vreme prezentatoare de televiziune, iar vara aceasta a fost angajată să promoveze un lanț de restaurante. Între timp, părinții ei s-au despărțit, Petre Roman alegând să divorțeze și să-și refacă viața alături de o cântăreață mai tânără, Silvia Chifiriuc, care i-a dăruit un băiețel, Petrus. Mioara Roman a scris o carte despre viața ei alături de fostul premier, pe care a lansat-o anul trecut.


VIDEO EXCLUSIV | Marian Râlea fugea în pădure de la școală. Cum scăpa să nu fie ascultat la ore


 

Ce au băut rușii pe stația orbitală. Dezvăluire incredibilă după 40 de ani! Băutura e un brand de succes în România
PARTENERI - GSP.RO
Ce au băut rușii pe stația orbitală. Dezvăluire incredibilă după 40 de ani! Băutura e un brand de succes în România
Dr. Monica Pop, REVOLTATĂ din cauza covid-19. Ce a pățit un medic din cauza virusului
Playtech.ro
Dr. Monica Pop, REVOLTATĂ din cauza covid-19. Ce a pățit un medic din cauza virusului
Cum a fost găsit Petrișor, românul care a dispărut la granița dintre Slovacia și Ungaria. Mesajul familiei
Observatornews.ro
Cum a fost găsit Petrișor, românul care a dispărut la granița dintre Slovacia și Ungaria. Mesajul familiei
Horoscop 24 iunie 2021. Capricornii au tendința de a trata cu răceală subiectele, doar pentru că nu le plac
HOROSCOP
Horoscop 24 iunie 2021. Capricornii au tendința de a trata cu răceală subiectele, doar pentru că nu le plac
Se întorceau acasă din Italia, când au fost loviți de tragedie. Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat când au ajuns în Cluj. VIDEO
Știrileprotv.ro
Se întorceau acasă din Italia, când au fost loviți de tragedie. Nimeni nu înțelege ce s-a întâmplat când au ajuns în Cluj. VIDEO
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
Telekomsport
VIDEO | Moment ULUITOR în direct. Vedeta TV n-a realizat că nu poartă lenjerie intimă
1.000mp de ziduri devin opere de artă ce purifică aerul din București (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
1.000mp de ziduri devin opere de artă ce purifică aerul din București (PUBLICITATE)