UPDATE 28 mai 00:40: Darius Mabda este marele câștigător de la „Românii au talent”, sezonul 12. Concurentul a primit Golden Buzz de la Mihai Bobonete la preselecții, iar telespectatorii l-au votat în această seară.

UPDATE 27 mai, ora 21:20: Publicul a decis, iar premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro, a fost câștigat de Darius Mabda.

„Românii au talent” 2022. Cine a câștigat marele premiu

UPDATE 27 mai: Au visat. Au muncit. Au oferit moment de neuitat. Au avut parte de cele mai intense trăiri. Au reușit să ajungă la inimile juraților și ale celor de acasă. X-Treme Brothers, Bianca Ciocîrlan, Aurel Niamțu, Emanuel Ion, Ana Maria Mircea, Darius Mabda, Martina Meola, Zametheea, Raisa Radu, Alex Dowis și Gabriela Dincă sunt cei care vor oferi, în această seară, un spectacol de neratat.

„Românii au talent” 2022. Cine a câștigat marele premiu
De ce este pierderea animalului de companie atât de dureroasă: „Aici zac rămășițele celui care posedă frumusețe fără vanitate și putere fără insolență”
Recomandări
De ce este pierderea animalului de companie atât de dureroasă: „Aici zac rămășițele celui care posedă frumusețe fără vanitate și putere fără insolență”

Cu gândul la marele premiu de 120.000 de euro, fiecare dintre aceștia și-a propus să se autodepășească și să îi surprindă pe toți cei de acasă cu prestațiile lor. Și de această dată, decizia este în totalitate a publicului.

Tot în această seară, Alex Dowis, DJ Hugo, Eva Nicolescu și Darius Mabda vor afla cine a reușit să-i convingă pe telespectatori că merită premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro, pentru care se votează de la sfârșitul ultimei semifinale.

UPDATE 21 mai: Telespectatorii au decis vineri, 20 mai, următorii cinci calificați în marea finală, de pe 27 mai: Darius Mabda, Aurel Niamțu, Bianca Ciocîrlan, Emanuel Ion și Ana Maria Mircea. Acestora, li s-au adăugat și X-Treme Brothers, care au primit un wild card din partea celor patru jurați.

Martina Meola, Zametheea, Raisa Radu, Alex Dowis, Gabriela Dincă sunt cei care au fost votați în prima semifinală, de pe 13 mai, pentru a merge în marea finală.

UPDATE 7 mai: Cea mai mare și liberă scenă din România și-a aprins, aseară, luminile pentru ultima dată în etapa preselecțiilor! Cu gândul la marele premiu de 120.000 de euro, au venit în fața juraților și cei din urmă curajoși ai acestui sezon. Fiecare dintre ei și-a dat frâu liber emoțiilor și a încercat să demonstreze că merită șansa de a străluci! După un sezon în care superlativul a fost numitorul comun pentru aproape toți participanții, doar 24 s-au calificat în următoarea etapă. 

Reportaj dintr-o călătorie pentru o inimă sănătoasă. Sute de copii zboară anual la o clinică din Italia, unde medicii le oferă șansa pe care nu o au în România
Recomandări
Reportaj dintr-o călătorie pentru o inimă sănătoasă. Sute de copii zboară anual la o clinică din Italia, unde medicii le oferă șansa pe care nu o au în România

Jurații au avut o decizie greu de luat: din cei peste 300 de concurenți, aceștia au trebuit să îi aleagă pe cei care au demonstrat că pot ridica publicul în picioare și că au ceea ce le trebuie pentru a fi semifinaliști! În următoarea etapă se anunță un spectacol total cu cei care au uimit o țară întreagă. 

Cei 24 de semifinaliști sunt: Alex Dowis, X-treme Brothers, Emanuel Ion, Alex Furman, Raisa Radu, Raluca Răducanu, Duo Gemini, DJ Hugo Arthur, Darius Mabda, Marius Mateș, Aurel Niamțu, Ana – Maria Mircea, Bianca Mihalcea, Eva Nicolescu, Sandeep Kale, Alexandra Croitoru, Martina Meola, Ionela Marin, Zametheea, Mihail Kovali, Elvis Constantin Asan, Bianca Ciocîrlan, Anamaria Buțurcă și Gabriela Dincă. 

UPDATE 6 mai: Timp de peste trei luni, sute de concurenți și-au luat inima în dinți, au lăsat deoparte toate emoțiile și au urcat pe cea mai mare scenă a talentului din România! Pavel Bartoș și Smiley i-au încurajat și le-au oferit încrederea de care aveau nevoie în culise, iar Andi Moisescu, Andra, Mihai Bobonete și Dragoș Bucur i-au jurizat, oferindu-le atât DA-urile mult visate, cât și sfaturi pentru ceea ce va urma pe mai departe. Astăzi, de la 20:30, este vremea pentru… ultima șansă!

Ministrul Economiei a pus-o pe șefa organizației de femei PSD din Călărași din manager la Biblioteca Județeană la conducerea Şantierului Naval 2 Mai. E proaspăt inginer agricol
Recomandări
Ministrul Economiei a pus-o pe șefa organizației de femei PSD din Călărași din manager la Biblioteca Județeană la conducerea Şantierului Naval 2 Mai. E proaspăt inginer agricol

Are 29 de ani și iubește să cânte. A ales un drum clasic în viață: a absolvit Politehnica și s-a angajat, însă regretul i-a rămas mereu acolo. Cu timpul, și-a dat seama că nu este ceea ce-și dorește și că vrea să-și croiască un drum în muzică. A luat-o de la zero, și-a asumat riscul și visează să fie un exemplu pentru fetele ei prin curajul pe care-l are. În fața juraților vine să-și testeze limitele și să vadă dacă este pe cărarea potrivită pentru viitorul ei.

Tot atunci, din Cluj Napoca vine un tânăr de 27 de ani, care se ocupă cu livrările… dar îl pasionează dansul. A venit în România pentru o viață mai bună, în urmă cu trei ani, însă nu uită că acasă, în Brazilia, familia lui se confruntă cu multe greutăți, pe care și el le-a dus când era copil. Diseară, vrea să arate o parte din ceea ce a însemnat viața lui, ilustrând o poveste din favela.

La 33 de ani, un specialist în cablaje auto vine în emisiune pentru a arăta două dintre talentele pe care le are: pictura și cântatul. Pasiunea din urmă a început încă de când era mic și a intrat la Seminarul Teologic. Va reuși el să-și depășească emoțiile și să îi convingă pe jurați și cei din sală că ar putea să meargă pe alt drum mai departe în viață?

UPDATE 30 aprilie: Dansuri populare, teatru, dans, interpretări vocale sau cu instrumente sau dansuri contemporane. O seară care le-a avut pe toate! După cum a spus Andi Moisescu la finalul unui număr: „A fost o poveste completă”. Alături de cei patru superjurați și cei doi îndrăgiți prezentatori, românii au ales să-și încheie săptămâna cu ochii pe PRO TV urmărind o nouă seară a audițiilor.

Momentele de pe scenă i-au ridicat pe toți cei prezenți în sală în picioare și au demonstrat spectaculozitatea acestui sezon. Printre cei care au venit în fața juraților s-au aflat și cei de la UDI Team, care l-au convins pe Dragoș Bucur să ofere și ultimul golden buzz. „Povestea voastră încurajează oamenii să-și folosească jumătatea bună”, le-a spus acesta. Însă aceștia nu au fost singurii care au obținut aprecierile juraților, alți tineri visători reușind să obțină DA-urile la care sperau și să se califice în următoarea etapă.

Au reușit să îi convingă pe jurați și să se califice în următoarea etapă: Călușarii din Brănești, Liu Nan, Gabriela Cristea, Andrei Luca, Georgiana Enică, Bianca Măndescu, Adrian Red, Jokers Crew, Elizabeth Nizza, Duality – Roxana Gurău și Clara Copoț, Școala de Balet Denisse, Maria Corobăianu, Eva Nicolescu, One Line Dance, Elvis Germany și Răzvan Bârsan.

UPDATE 29 aprilie: A mai trecut o săptămână, așa că este clar: e vremea pentru talent! E vremea pentru întâlnirea cu noi concurenți care au avut curajul să se arate lumii întregi. Conștienți că este șansa lor de a fi cunoscuți, de a reuși să strălucească sub lumina reflectoarelor și de a câștiga încredere, aceștia au pregătit cele mai bune momente și sunt gata să le prezinte. Andi, Andra, Dragoș și Mihai Bobonete așteaptă cu nerăbdare ora 20.30!

La 47 de ani, un concurent din Oltenița, vine la cel mai iubit show de divertisment pentru a cânta și a-i dedica soției piesa. Simte că are o datorie morală față de femeia pe care a cunoscut-o în urmă cu peste 30 de ani și cu care s-a căsătorit de vreo 20. De ce simte așa? Deoarece niciodată nu a reușit să-i spună „te iubesc”. Așa cum Andi va spune… „poate că muzica îl va ajuta să se deschidă”. Dacă va reuși să spună cele două cuvinte sau nu, aflăm în doar câteva ore.

Tot atunci, o puștoaică de doar 8 ani, din Bacău, născută dintr-un tată chinez și o mamă româncă face un nou pas spre visul ei: acela de a fi un superstar! „Mama nu-și dorește nimic în afară de mine”, va afirma simpatica fetiță, care admite că după divorțul părinților, a realizat că cea care i-a dat viață îi este aproape, indiferent de situație. Oare va reuși ea să-și facă mama fericită prin interpretarea pe care a pregătit-o?

La 13 ani, o concurentă din București simte că oamenii au tendința de a pune o etichetă după aparențe și nu după felul de a fi. După peste 10 de ani de muncă în domeniul gimnasticii, adolescenta a pregătit un moment special cu un mesaj emoționant. Un alt dans va fi oferit și de un concurent de 34 ani, care lucrează în domeniul IT, dar care speră că planurile i se vor schimba în funcție de rezultatul obținut diseară. Toate acestea și multe alte momente magice pot fi văzute la Românii au talent.

UPDATE 23 aprilie: Într-o atmosferă încărcată de energie și bucurie, românii s-au bucurat de talente incredibile și au fost cu ochii pe cea de-a douăsprezecea ediție a sezonului 12 Românii au talent. Pe scenă au venit oameni încărcați de dorință de afirmare și pasiune pentru ceea ce fac, iar Andi, Andra, Dragoș și Bobo i-au răsplătit cu o calificare mult visată în următoarea etapă.

florin-ciobanuIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Bucuria calificării în următoarea etapă, după ce au primit 3 sau 4 de DA, au trăit-o: Familia Tăbuș și Ansamblul ”Dor de tei”, Iris Anghelina, Ansamblul ”Maria Lătărețu” Junior, Evelina Barcan și Rareș Bonciu, Maria Ilie, Florin Ciobanu, Aris Arhire, Mihaela Răchită, Steve Ant, Nerea Fierariu, Sabrina Diacov, Folk Călimănel, Elvis Constantin Asan, Simona Mereu și Prince Black Eagle și Ionela Marin.

UPDATE 22 aprilie: În Vinerea Mare, „Românii au talent” revine cu o ediție încărcată de voie bună și momente care nu ar trebui ratate. De la ora 20:30, Andi, Andra, Mihai și Dragoș își dau întâlnire cu acei oameni care cred în destin, care nu se tem să fie văzuți și care vor să primească recunoaștere pentru ceea ce pot. Este planul perfect înaintea unei Sărbători atât de importante.

„Nu contează unde te naști, ce trecut ai, dacă îți place muzica, muncești”, va spune o concurentă înainte de a urca pe scenă. Tânăra de 18 ani din Piatra Neamț nu a venit singură, ci alături de iubit, cel care îi este și coleg de liceu.

95% nevăzător la lumina soarelui, pasionat de fotbal când era mic, dar obligat de soartă să se îndrepte spre muzică din cauza problemelor medicale, un puști de doar 11 ani este decis să exceleze prin abilitatea lui de a cânta la vioară.

„Nu-mi vine să cred că sunt aici”, va spune un concurent de 21 de ani înainte de a-și prezenta momentul pregătit. Nu a fost întâia oară când a venit la audiții, însă va fi pentru prima dată când va putea afla ce cred jurații.

UPDATE 16 aprilie: Aseară, s-a aprins pentru a unsprezecea oară lumina peste scena talentelor! Dans contemporan, acrobații, teatru de umbre, muzică și dans folcloric, toate și-au găsit loc în tabloul serii de vineri. Fiecare concurent a dat tot ce avea mai bun pentru a străluci, iar cei mai buni și-au văzut o primă parte a visului lor îndeplinit – s-au calificat în următoarea etapă și speră că cei de acasă le-au apreciat munca.

„Am venit să vadă și alții ce mi-a dat Dumnezeu. Visul meu este doar un vis”, spunea Alexandra înainte de a urca pe scenă. Toată emoția ei s-a risipit când a început să cânte, iar ceea ce a urmat a fost o interpretare de neuitat. Căldura și puterea ei au ajuns la jurați, iar laudele nu au contenit.

„Mi-ai atins o coardă sensibilă”, a spus Mihai Bobonete, iar Andra a simțit să-i zică: „Ai cântat din suflet. A fost ca un strigăt”. Cel mai impresionat a fost Dragoș Bucur, cel care a decis să apese butonul auriu pentru ea: ”Ești un copil extraordinar, o adolescentă care poate să răstoarne munți”.

După o viață dificilă, Alexandra a primit șansa mult sperată și o vom revedea în semifinale.

„Românii au talent” 2022. Cine a câștigat marele premiu

Cu 3 sau 4 de DA, s-au calificat mai departe: Andreea Hrimiuc, Adelina Maria Nedelcu, Corina Robu, Maria Ciucă, Dacika, Duo Caday, Bianca Niculae, Vasilica Stan, Alexia Mocăniță, Ansamblul Folcloric ”Codrii Neamțului”, Concurentul Fără Nume, Alessia Pavelescu, Magnitude Ladies Team, Susan Jasters Sterza și Bianca Zamfir Dănilă.

UPDATE 15 aprilie: E vineri, e vremea pentru întâlnirea cu show-ul care pentru câteva ore șterge toate grijile și aduce zâmbetul. E timpul pentru clipele de visare provocate de o voce superbă, de un dans perfect executat sau de o acrobație nemaivăzută, pentru a-i cunoaște pe oamenii care au depășit orice provocare a vieții, au muncit pentru visul lor și acum și-au găsit curajul de a urca pe scena care schimbă viitorul. Ca de fiecare dată, la masa juriului, se vor așeza Andi, Andra, Dragoș și Mihai și sunt pregătiți să-i recompenseze pe cei care merită cu adevărat calificarea în următoarea etapă. 

Are 53 de ani și colaborarea ei cu lumea circului a început încă din anul 1987. Viața nu i-a fost deloc ușoară: după o relație încărcată de durere și suferință, a fost convinsă că l-a găsit pe bărbatul vieții ei, însă ceea ce a urmat a fost o altă lovitură: „Cu două săptămâni înainte de nuntă, a murit în accident de mașină”. Toate acestea vrea să le lase în urmă: „Seara asta e un moment important”. Dacă la începutul carierei a fost comparată cu Nadia, acum vrea să arate că vârsta nu contează când talentul este la cote înalte. 

„Românii au talent” 2022. Cine a câștigat marele premiu

Dansează din 2010, însă nu s-a simțit niciodată pregătit să arate și lumii ce îl pasionează. Un concurent de 31 de ani, din Timișoara, care lucrează în domeniul IT, va veni în fața juraților cu o propunere interesantă de dans freestyle. „Am venit să vă arăt ce visez eu la muncă, în fiecare zi”, le va spune el celor din sală înainte de a-și prezenta momentul. Dacă este cu adevărat la un nivel înalt sau mai are de muncă, rămâne să descoperim în câteva ore. 

Pasionată de muzică de când era mică, soarta a purtat-o pe alte drumuri. În prezent, la 54 de ani, este bucătar la spital. „Nu mă regăsesc în meseria asta”, va declara ea înainte de a urca pe scenă. După mulți ani în care și-a pus visul deoparte, este decisă să arate că ar fi putut avea o șansă în cariera pe care doar și-a imaginat-o. Ce părere vor avea jurații despre interpretarea ei, aflăm curând. 

UPDATE 9 aprilie: Show-ul Românii au talent le-a adus celor de acasă momente de senzație Printre cele mai apreciate reprezentații ale serii s-a aflat și cea a Olgăi, o rusoaică de 33 ani, care a reușit să demonstreze, o dată în plus, că nimic nu este imposibil.

„Mi-a plăcut, ai riscat mult”, i-a spus Mihai Bobonete, iar Andi Moisescu a ținut să aprecieze toată munca aflată în spatele unui astfel de număr: „Nu cred că ne putem imagina ce dificilă e viața unui acrobat”. După o prestație fără cusur, acrobata s-a calificat în următoarea etapă cu 4 de DA!

andrian-buzganIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 11

Concurenții calificați în următoarea etapă, după ce au primit 3 sau 4 de DA sunt: Sophia și Anne Marie Dinu, Brinelli Show, Raluca Răducanu, Andrian Buzgan, Sabin Cojocaru, Briana Gușu, Matei Toader, Nikol Varga, Frații Chindriș & Andra Horoba, Evgenii Stanichnikov, Filip Drogos, Laura Ion, Oana & Ștefan și Olga Vaslyeva.

UPDATE 8 aprilie: O altă săptămână se apropie de sfârșit, ceea ce înseamnă că ziua de vineri aduce o nouă întâlnire cu talentul! Cei mai curajoși concurenți, aceia care au înțeles că nu mai pot aștepta până să strălucească sub lumina reflectoarelor, le dau întâlnire telespectatorilor, de la ora 20:30. Ca de fiecare dată, Andi, Andra, Dragoș și Mihai se vor așeza la masa juriului și vor aștepta să-i răsplătească pe cei mai buni cu DA-urile care îi duc în următoarea etapă. 

Un elev de 18 ani, din Chișinău, își găsește în acest sezon puterea de a arăta tuturor celor de acasă pasiunea pentru cântat. „Am călcat peste multe ca să ajung ce am ajuns. Am călcat peste familia mea”, va recunoaște el înainte de a urca pe scenă. Deși nu a avut tată, iar mama lui a lucrat peste hotare, tânărul a crescut cu bunica lui și în această seară își va da testul talentului. Rezultatul îl aflăm peste câteva ore.  

Are doar 13 ani, dar de când a descoperit lumea programării informatice, simte că viața lui este schimbată. „Vreau să schimb ceva, sunt idealist”, va spune puștiul înainte de a-l prezenta tuturor pe robotul creat de el. Surprizele nu se vor opri aici. Diseară, el va și cânta, în timp ce va arăta ce știe să facă Otto… nimeni altul decât prietenul creat de el care-l ajută să creioneze o lume a lui, una mai bună. Ce părere vor avea jurații, rămâne de văzut. 

„Îmi place să fiu în lumina reflectoarelor”, va spune una dintre concurentele pe care le vom cunoaște în această ediție. A venit să arate ceea ce poate și să devină mai cunoscută prin vocea ei, având în vedere că a început să cânte încă de la 4 ani și că vrea să dea la Conservator. Să fie acesta un pas important în carieră sau un semn că trebuie să-și mai dea timp?

UPDATE 2 aprilie: Concurenții au venit vineri seară într-o nouă ediție la „Românii au talent” în fața juraților și au transformat cele mai puternice emoții în atuuri care i-au făcut să arate ceea ce pot. Dintre cei care și-au găsit curajul de a veni pe scenă, cei care i-au convins pe măcar trei dintre jurați s-au calificat în următoarea etapă!

La momentul filmărilor, cei doi superacrobați de la Duo Prime, din Ucraina, nici nu se gândeau la ceea ce urma în țara lor. Cu o relație de aproape 10 ani, aceștia au oferit un moment care i-a lăsat pe toți cu gura căscată și le-a adus aplauze pentru secunde în șir!

„Am văzut atât de mulți acrobați care au venit în fața noastră și de fiecare dată mă uimește cât de diferite sunt numerele. Însă, de departe, este cel mai bun pe care l-am văzut”, a declarat cu sinceritate Mihai Bobonete. Dragoș Bucur a continuat, oferind o remarcă încărcată de emoție: „Ați oferit o reprezentare artistică a unei relații sau a unei căsnicii perfecte în care un partener se bazează pe celălalt”. Iar Andi Moisescu a oferit o concluzie clară: „Fiecare cadru parcă e un tablou”. Cei doi artiști au primit cei 4 de DA care îi duc în următoarea etapă.

Concurenții calificați în următoarea etapă, după ce au primit 3 sau 4 de DA sunt: Hometown Dance, Anastasia Ciobanu, Bludstop Ioan Anca, Bianca Ciocârlan, Happy Kids, Sebastian Crăciun, Daniel Olan Filimon, Anastasiia Khrebto și Alexandru Țurcanu, Ana-Cristina Radu, Zametheea, Iulian Gălușcă, Klek Entos, Anamaria Buțurcă, Andra Bucur și Duo Prime.

UPDATE 1 aprilie: Au mai rămas doar câteva ore până la începerea celei de-a noua ediții a sezonului 12 „Românii au talent”! De-a lungul celor două luni, concurenții au demonstrat că nimic nu le poate sta în cale atunci când vor să facă show și să îi convingă pe cei de acasă că locul lor este sub lumina reflectoarelor. Cei patru jurați, Andi, Andra, Dragoș și Bobo, s-au bucurat de clipe de senzație și i-au recompensat pe cei mai talentați cu DA-urile mult visate. Diseară, spectacolul merge mai departe… și aduce talent și pace! 

Un tânăr de 23 de ani vine în emisiune cu o poveste de viață specială. Simte că s-a regăsit în Biserică, acolo unde Părintele i-a deschis drumul către Seminarul Teologic. Cu toate acestea, de această dată este decis să arate că are și o altă pasiune extrem de mare, în care a investit mult timp: „Am venit să arăt că se poate”. A învățat totul singur, de pe internet, așa că va aștepta cu înfrigurare să afle părerea juraților… după ce va dansa! 

Spune că este un antitalent total și că se ocupă cu multe, dar că în această seară va fi clovnul de serviciu. Deși viața l-a provocat și îl trece prin probleme serioase de sănătate, acesta consideră că autoironia este forma potrivită de a reacționa. „Eu și boala suntem colegi de scenă. Povestea mea poate deschide noi perspective”, va spune, înainte de a intra pe scenă, un tânăr de 19 ani din Câmpulung Moldovenesc care s-a născut cu tetrapareză spastică. 

Tot astăzi, pe scenă va urca și o concurentă de 33 de ani, venită direct din Dubai, acolo unde predă diferite stiluri de dans. „Știu că femeile din România au nevoie de ajutor. Folosesc twerk pentru female empowering”, spune sigură pe ea tânăra. Va reuși oare să-i convingă pe jurați că este pe drumul cel bun și că merită ca mesajul ei să fie auzit?!Și de această dată, pe VOYO revine Backstage Show, emisiunea online prezentată de Pavel și Smiley, cei mai iubiți prezentatori. Invitatul serii va fi nimeni altul decât cunoscutul actor Alex Bogdan, iar distracția este garantată de cei trei.

„Românii au talent” 2022. Cine a câștigat marele premiu

UPDATE 26 martie: În ediția de vineri seara, 25 martie, cu 3 sau 4 de DA, s-au calificat mai departe, la „Românii au talent”: Boom Boom, Cosmin Dumitru, Flori Cuțitaru, Sergiu Gliga, Marius Gagiu și Valentin Iancu, Ansamblul Românașul, Mate Kozma, Marion Crampe, Andreea Dena, Ionela Răspop, Alisa și Ludmila Doțenco, Sean Sellek, Ciprian Surugiu, IO Models și Cătălin Chirică.

sergiu-gligaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Gabriela Dincă a reușit să fure privirile tuturor celor din sală și a obținut aprecieri din partea juraților. „Numărul tău mi-a adus aminte de Nadia Comăneci”, i-a mărturisit Bobo. Andi Moisescu a fost de acord cu al său coleg și a completat cu o provocare.

„Aș vrea să o întreb dacă e de acord să facem un pact: să încercăm să inspirăm cel puțin 1000 de copii care visează la ceea ce visezi și tu”. Imediat după, acesta a invitat-o alături de el pe Maria, fiica lui Mihai Bobonete, și a apăsat butonul auriu. Astfel, cu lacrimi în ochi de bucurie, Gabriela s-a calificat direct în semifinale.

UPDATE 25 martie: Astăzi, de la 20:30, Andi, Andra, Dragoș și Bobo se vor așeza la masa juriului și vor continua căutarea celui mai talentat curajos din sezonul 12! Direct din New York, un tânăr de 29 de ani, vine în fața membrilor juriului pentru a-și arăta pasiunea.

În ciuda faptului că în timpul zilei are un job de birou, în domeniul tehnic, seara el simte că-și poate lăsa creativitatea să zboare.

Pentru a treia oară pe scenă, o concurentă revine la fel de hotărâtă ca de fiecare dată. Simte că acesta este locul unde și-a împlinit un vis: de a dansa în fața întregii țări. Iar acum are un nou scop: ”Am venit să fac show”. Are 22 de ani, iar la vârsta de un an și jumătate a rămas fără auz. Pare începutul unei povești grele de viață, însă o curajoasă va păși pe scenă pentru a se face cunoscută în fața celor de acasă prin talentul ei și nu prin încercările prin care a trecut.

UPDATE 19 martie: Fiecare vineri seara înseamnă ocazia perfectă pentru întâlnirea cu talentul, cu momentele magice care fac finalul de săptămână să fie de senzație. Și de această dată, la ora începerii, românii au lăsat deoparte pentru câteva ore grijile cu privire la tot ceea ce ne înconjoară și s-au lăsat purtați de dans, muzică, acrobații într-o lume frumoasă a binelui.

„Poate cel mai aplaudat Golden Buzz de la Românii au talent”, a spus Pavel Bartoș după ce Andra a decis că nu poate lăsa un talent adevărat să meargă mai departe cu doar 4 de da! „Nu mai simt să spun alte cuvinte. Sunt mândră și onorată că am avut șansa să ofer acest buton auriu”, a declarat iubita jurată după ce l-a trimis pe Aurel Niamțu, un artist liber profesionist, de 72 de ani, direct în semifinale. Nici ceilalți jurați nu au trecut cu vederea momentul muzical superb oferit de concurent. „Sunteți un exemplu de profesionalism. Vă lăsați sufletul să se ducă în voce”, i-a declarat Dragoș Bucur, iar Andi Moisescu a ținut să completeze: „Am asistat la o lecție de interpretare și prezență scenică. Moment unic în istoria emisiunii”. 

valerii-hrishaninIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

După ce au primit 3 sau 4 de DA, s-au calificat mai departe: Sofia și Ștefania Bojoga, Constantin Costea, Willard Wilson, Victor Granețki, Act4Slovakia, Kaloyan Yavashev, Maria Hăulică, Cătălina Hurjui, Valerii Hrishanin, Echipa Risk, Daniela Levina, Roberto Bunea, Marius Mateș și Mega Crew. 

UPDATE 18 martie: Diseară, de la 20.30, Pavel și Smiley sunt gata să-i cunoască în culise pe curajoșii care vor să arate momente bine pregătite și să convingă jurații că merită să audă DA-urile care-i califică în următoarea etapă. La doar 18 ani, o tânără din Galați s-a confruntat cu multe dezamăgiri: „Mereu am fost lipsită de încredere. Toți spuneau că nu pot face un viitor”. Visul ei este simplu, să cânte și să reușească să demonstreze că poate ajunge sus.

Dovada că ucrainenii au talent și sunt pregătiți să facă sacrificii pentru munca lor devine și mai clară în doar câteva ore. O puștoaică de 12 ani a venit alături de mama ei la filmări, direct din Kiev, cu autobuzul. Ajunsă în România cu doar câteva ore înaintea filmărilor, după o zi întreagă pe drum, ea va arăta tuturor că imposibilul devine posibil.

La 81 de ani, un concurent va dezvălui: „De câte ori intru pe scenă, am emoții”. Nu este la prima participare în show, ci revine după ce data trecută, un jurat l-a oprit din ceea ce pregătise.

UPDATE 12 martie: În ediția de vineri seara, 11 martie, timp de câteva ore, românii s-au bucurat de momente frumoase, încărcate de muncă și dorință de afirmare.

„Românii au talent” 2022. Cine a câștigat marele premiu

Darius Mabda are doar 13 ani, vine din Oradea și se antrenează zi de zi, câte 2-4 ore pentru visul lui. Când dansez, intru în transă”, spunea simpaticul concurent înainte de a intra pe scenă și de a prezenta o coregrafie proprie, la care a muncit foarte mult.

Ceea ce a urmat a fost un moment de magie și visare prin dans liric. Timp de câteva minute, toți cei care au urmărit s-au lăsat purtați de poveste, așa că decizia lui Mihai Bobonete de a apăsa butonul auriu a părut una normală.

„Darius Golden Buzz și un mare dansator în devenire… fără să știu, azi am aflat că povestea mea e și povestea lui! Darius 13 ani! Românii au talent și jur că au la greu! Vă rog să vă păstrați gândurile gri acolo… în seara asta am simțit că am făcut fix așa cum mi-a spus inima! Darius!”, a fost mesajul lui Mihai Bobonete după ediția de aseară, postat pe Facebook.

UPDATE 11 martie: Dresaj canin, cântat cu vocea sau la acordeon, dans contemporan sau belly dance, acrobații incredibile… toate într-o nouă ediție „Românii au talent” în această seară.

Un tânăr de 20 ani, din Republica Moldova, este decis să-i cucerească pe toți cei din sală și de acasă cu o creație proprie, care transmite o emoție deplină. „Mă țin minte cântând de când mă țin minte eu”, declară concurentul.

De peste 18 ani dansează, așa că pasiunea a adus-o de această dată pe scena show-ului Românii au talent. La 30 ani, concurenta vine din Ploiești și declară că Andi Moisescu este preferatul ei.

Tot în această seară, o violonistă vine direct din Constanța cu o poveste de viață impresionantă, actuală vremurilor dificile pe care le trăim. Născută în Crimeea, ea a nu a mai putut reveni acasă, așa că viața i s-a schimbat total.

UPDATE 5 martie: Talentul depășește granițe și apropie oameni. Talentul aduce curajoșii în fața unora dintre cele mai frumoase provocări din viața lor. Talentul a fost cel care i-a ținut pe telespectatori aseară în fața televizoarelor, odată cu cea de-a cincea ediție a sezonului 12 Românii au talent. 

„Depășește imposibilul. Nici nu am știut că există așa ceva”, a fost reacția lui Andi Moisescu la momentul lui Sandeep Kale, concurentul care a încheiat seara. Plecat din India pentru a promova sportul pe care-l face, Sandeep a reușit să-i cucerească pe jurați încă de la primele mișcări. „Totul a fost executat cu cea mai mare precizie”, a spus Dragoș Bucur, completat de Andi Moisescu care a declarat: „Am văzut multe de la masa asta, dar așa ceva nu m-am gândit că e posibil”.

Eduard Preda, un student de 19 ani, din București a reușit să impresioneze, în primă fază, cu povestea lui, iar apoi cu vocea. După ce a fost diagnosticat cu autism de la o vârstă fragedă, acesta s-a confruntat, ani mai târziu, cu bullying-ul venit din partea altor copii de vârsta lui. „Muzica m-a ajutat, sunt vindecat”, a declarat aceasta înainte de a oferi o interpretare de neuitat. Reacțiile juraților nu au întârziat să apară, iar Andi Moisescu i-a spus: „Ești precum o binecuvântare. Să împărtășești experiența ta, poate ajuta”. 

În următoarea etapă s-au calificat. Sasha & Katerina, Grupul Folcloric Mugurașul, Lucian Pășcan, Eduard Semian, Lea Kyle, Radu Bănceanu, Jose Filgueira, Eduard Preda, Gyula Suketes, Strauss Serpent, Oneway Bboys Crew, Ana-Maria Mircea, Patricia Thomits și Sandeep Kale. 

sasha-katerinaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

UPDATE 4 martie: Astăzi, de la ora 20:30, show-ul de divertisment revine cu o ediție ce aduce de la momente de magie până la acrobații incredibile, de la dansatori de senzație și până la voci ce merită a fi ascultate. Ca de fiecare dată, Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete așteaptă să îi jurizeze pe toți cei care vor urca pe scenă.

O puștoaică de doar 12 ani, din Brăila, va povesti despre cum talentul i-a fost descoperit de către mama ei când cânta în curte.

„Românii au talent” 2022. Cine a câștigat marele premiu

Tot în această seară, un concurent de 19 ani va povesti despre modul în care muzica i-a schimbat destinul. Deși este, în prezent, student la una dintre cele mai importante Universități din Anglia, acesta nu a avut o viață ușoară: a fost diagnosticat cu autism când avea doar 3 ani.

„Ai mei nu știau ce să facă”, recunoaște tânărul, care completează povestea cu ceea ce a urmat: „Nu știam să fac diferențe între ce e bine și ce e rău”.

UPDATE 26 februarie: Emoții pe scena de la „Românii au talent” de vineri seara. Bianca Mihalcea are 16 ani, este din Târgu Neamț și spune că dansul este mai mult decât un talent, face parte din povestea ei.

vioris-zoppisIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Cel care i-a făcut cunoștință cu această frumoasă parte a trăirilor ei a fost tatăl, care a murit când ea avea 11 ani. ”Dansul m-a salvat. Mi-am transpus durerea”, a spus tânăra înainte de a intra pe scenă. Ceea ce a urmat a fost un moment care i-a cucerit pe toți cei prezenți în sală. Cel care a apăsat butonul auriu a fost Andi Moisescu.

3 sau 4 de DA și calificarea în următoarea etapă au primit: Amira Olosutean, Slack Show, Vladimir Catană, Akikai Energy, Roxana Trifan, Cristina Dinu, Vioris Zoppis, Maria Clara Postelnicu, Olga Buianovscaia, Timothy Fletcher, Andreea Gheorghiță, Li Lau & Brendon Peel, Adrian Oiță & Bianca Enache și DJ Hugo Arthur.

UPDATE 25 februarie: Și în această seară, de la 20.30, Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete sunt pregătiți să îi jurizeze pe cei care vor străluci sub lumina reflectoarelor. Patru concurenți au reușit până la acest moment să se califice direct în semifinale după ce i-au convins pe jurați sau pe prezentatori să apese butonul auriu.

Și în această seară, cei de acasă vor trăi emoția supremă când unul dintre jurați va decide că „acest moment nu are voie să treacă pe lângă noi”. Un artist stradal, de 24 de ani, și-a găsit curajul pentru a părăsi Statele Unite și pentru a veni pentru prima dată în Europa, direct pe scena celui mai iubit show de divertisment din România.

E decis să împartă iubire și pozitivitate, iar momentul pregătit va fi unul care nu poate trece neremarcat. Prestația lui o va face pe Andra să spună: „Mi se pare incredibil că te avem aici”. Despre cine este vorba, aflăm în câteva ore.

Tot în această seară, optimismul și-l va găsi și un adolescent de 14 ani, care va spune: „Nu am prieteni… decât muzica”. Povestea lui de viață este una incredibilă: a fost pedepsit constant de învățătoare când era la școală, deși era nevinovat, iar asta a condus la bullying din partea colegilor. Cei care i-au fost mereu aproape au fost părinții, iar acest lucru îl va menționa și Andi Moisescu: „E despre limitele pe care le pot depăși niște părinți”. Ce moment a pregătit puștiul care spune că vrea să intre „în istorie ca primul copil făcând chestia asta”, dar și cum această participare va deveni un nou început pentru el, vedem de la 20.30.

Nu vor lipsi de pe scenă nici talentele atipice. O concurentă de 34 de ani pasionată de sculptura în metal și scrierea de cărți a decis că este momentul să le arate românilor ce poate face, după ce a muncit timp de 13 ani în domeniu, iar de 6 a început să aibă și propriile creații. Ce vor spune jurații, descoperim curând.

UPDATE 19 februarie: „Este clar că în spate stau zeci de ore de pregătire”, a declarat Dragoș Bucur după unul dintre momentele care i-au atras atenția în cadrul ediției. Însă remarca juratului poate, la fel de bine, sintetiza munca depusă de majoritatea concurenților acestui sezon. Fiecare dintre cei care au simțit că au talent a depus toate eforturile pentru a reuși să obțină aprecierea juriului.  

„Era ca la un concert adevărat. Mă bucur că i-au dat golden buzz”, a spus Mihai Bobonete după ce Pavel Bartoș și Smiley au decis că Martina Meola merită să meargă direct în semifinală. Copila de doar 8 ani, din Republica Moldova, născută în Italia, a început să studieze pianul la 5 ani și 9 luni. Pasiunea ei a reușit să îi impresioneze pe toți cei din sală și pe jurați să admită că dacă cei doi prezentatori nu ar fi apăsat butonul auriu, oricare dintre ei ar fi făcut-o. „Șocant a fost cât de bine cântă la vârsta de 8 ani”, a ținut Smiley să adauge după un moment ce greu va fi uitat.  

În următoarea etapă s-au calificat, cu 3 sau 4 de DA: Art Studio Repede, Ion Marior, Sofiia Tepla, Ștefan Brînză, Aerostar, Duo Gemini, Adrian Stoica, Iustin Călin, Matrix – Konstantin Belenkii, Mihail Kovali, Team Danger, Radu Enache și Andrew Henderson. 

sofiia-teplaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

UPDATE 18 februarie: Au mai rămas câteva ore până când luminile se vor aprinde, pentru a treia oară, pe scena celui mai iubit show de divertisment din România! Concurenți talentați care au muncit pentru a pregăti momente de neuitat sunt gata să strălucească și să audă de la Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete acele DA-uri mult visate. Ca de fiecare dată, alături de ei vor fi Smiley și Pavel Bartoș, care îi vor aștepta cu multă energie!

Până acum, trei concurenți au reușit să se califice direct în semifinale, după ce Andra, Pavel și Smiley și Mihai Bobonete au apăsat butonul auriu! Ce moment va reuși să îi convingă în această seară și cine va mai face fericit încă un concurent, vedem curând! 

„În fiecare zi am fost surprinși de câte ceva”, va spune Pavel Bartoș despre un moment care-l va surprinde cu adevărat și îi va face pe jurați să aplaude minute în șir. Oare ce au pregătit gemenele pasionate de acrobații de îl vor face pe Andi Moisescu să declare: „Trebuie să inventăm epitete noi. Fiecare fracțiune de secundă reprezintă un tablou”?

Un tânăr student din Timișoara va veni în fața juraților cu o poveste de viață incredibilă și un talent pe măsură. „Povestea cu muzica a început într-o Biserică”, va recunoaște el când va vorbi despre faptul că a fost crescut de o măicuță. Vizibil emoționat, concurentul își va aminti despre momentele grele prin care a trecut încă de la naștere, dar și despre cum muzica a reușit să-i schimbe viața. Dacă va reuși să-i convingă pe membrii juriului, rămâne de văzut. Tot diseară, un copil de doar 10 ani va impresiona cu inteligența lui. „Unii mă numesc copil-minune. Vreau să devin mai deștept ca Einstein”, spune el. Ceea ce a pregătit va smulge unele dintre cele mai sincere comentarii din partea lui Dragoș Bucur: „Nu știi ce bucurie ești pentru părinții tăi și ce răspundere e pe umerii lor”.

UPDATE 12 februarie: Ediția de vineri seara a fost una dintre cele mai emoționante, iar Mihai Bobonete a apăsat primul său Golden Buzz, în calitate de jurat, pentru Raisa Radu, în vârstă de 12 ani. La scurt timp, el a postat un mesaj pe contul de socializare.

„Raisa Radu primul meu Golden Buz de la Românii au Talent și prima oară în viața mea când am rămas fără cuvinte la televizor. Un copil atât de bun și cu o transmisie excelentă, o emoție, o ceva de nu stiu ce să mai spun… Sper că v-a plăcut și vouă! Sunt fericit și recunoscător Celui de sus în fiecare clipă în care mă gândesc că trăiesc astfel de momente! Să aveți un weekend fain”, a fost mesajul lui Mihai Bobonete.

UPDATE 11 februarie: Chiar dacă încă nu este luna martie, spiritele se încing pentru doamne în această seară pe scena celui mai iubit show de divertisment. LAURENȚIU COMAN, VALENTIN COMAN și IONUȚ DOBRE, membrii trupei „X-Treme Brothers”, au pregătit un moment de senzație.

După ce peste 12 ani lucrau în domeniul echilibristicii, odată cu pandemia, cei trei s-au văzut nevoiți să facă o schimbare totală în viața lor: „Pentru noi, a fost forțată această viață pe care o avem acum. Să treci din viața de artist… să te duci la program de 8 – 10 ore zilnic..”

Ce fac ei în prezent este absolut surprinzător: unul este instructor de fitness, altul se ocupă cu tranzacții pe cripto-monede, iar cel de-al treilea este agent de vânzări într-o companie de telecomunicații. După ce de la începutul lui 2020 nu au mai avut ocazia să urce pe o scenă, astăzi totul se va schimba! Ce număr spectaculos au pregătit, dar și ce laude vor primi de la jurați… vedem de la 20:30, pe PRO TV!

x-threme-brothers-la-romanii-au-talent-2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Un alt concurent care va urca pe scenă este Alexandru Pârgaru.

UPDATE 5 februarie: „E un număr extraordinar”, a spus Mihai Bobonete după ce s-a bucurat de momentul uneia dintre concurentele care au deschis sezonul 12 al celui mai iubit show de divertisment din România. Și așa a fost întreaga seară: de la păpușari cu momente de neînțeles, la popping pe folclor, la magie de neexplicat și până la acrobații de neuitat, toate și-au găsit locul pe scenă.

„Îmi imaginam că un băiat legat la ochi a venit să facă spectacol. Pot doar să mă bucur pentru concurent și să-l răsplătesc cu ce am mai bun”, a spus Andra înainte de a apăsa butonul auriu pentru Emanuel Ion, elevul de 15 ani, din Constanța, nevăzător din naștere. Acesta a impresionat cu abilitatea lui de a cânta la orgă și a câștigat respectul întregii țări. 

Seara s-a încheiat și cu un al doilea golden buzz, oferit de Pavel Bartoș și Smiley lui Alex Dowis, artistul din Cehia, de 42 ani. Concurentul a oferit un joc de lumini senzațional, care l-a făcut pe Smiley să spună: „E incredibil la ce nivel poate să ajungă creativitatea oamenilor”.

Concurenții care au impresionat juriul și au primit din partea acestora 3 sau 4 DA sunt: Pasha și Aliona, Anamaria Trotea, Ioana Ciucă, Compagnia Colonna, Elastic – Stephane Devaux, Raisa Stanciu, Marlena Amironesei, Ecaterina Dosan și Iulian Țurcanu, Daniel Vura, Viola Brand, Alex Furman și Trio Legends. 

trio-legendsIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Vinerea viitoare, de la 20.30, spectacolul merge mai departe! Alți concurenți cu momente senzaționale vor veni în fața juraților pentru a arăta că au ceea ce le trebuie pentru a fi sub lumina reflectoarelor pe cea mai importantă scenă.

Când începe și când se difuzează „Românii au talent” 2022

„Românii au talent” sezonul 12 a început vineri 4 februarie, la PRO TV. Show-ul se va difuza în fiecare vineri de la ora 20.30.

Jurații sunt pregătiți să ofere DA-urile mult dorite, prezentatorii sunt gata să-i încurajeze și să le ofere energia necesară, iar concurenții – deciși să impresioneze!

În fiecare vineri, magia talentului ne va face să credem în oameni, ne va readuce pas cu pas certitudinea că totul va fi bine și că, apropo, românii știu ce e comedia.

Cine e în juriu la Românii au talent 2022

La masa juriului au rămas Andra și Andi Moisescu, iar Dragoș Bucur și Mihai Bobonete li s-au alăturat și abia așteaptă să se bucure de spectacol! Prezentatorii, Pavel Bartoș și Smiley, s-au așezat confortabil în culise și sunt curioși să-i cunoască pe eroii noului sezon.

„Românii au talent” 2022. Cine a câștigat marele premiu

Regula golden buzz la „Românii au talent” 2022

Golden Buzz la „Românii au talent” 2022 înseamnă că respectivul concurent este trimis automat în semifinale, fără să mai fie nevoie să primească minimum trei de DA din partea juraților și chiar dacă ceilalți membri ai juriului au apăsat butonul roșu.

În sezonul 12, cei patru jurați sunt deciși să le ofere cei trei de DA acelora care îi vor convinge că își merită locul în următoarea etapă, iar pentru cei care vor demonstra că imposibilul nu există au pregătit, din nou, câte două Golden Buzz-uri.

Ce se va întâmpla în prima ediție

În această seară, un tânăr cu o poveste de viață incredibilă, care a făcut parte din Armata Israeliană, va urca pe scenă pentru a-și prezenta un talent neașteptat. Pasionat de tatuaje, acesta a realizat, când era tânăr, că „magia e drumul” lui pe mai departe.

Decis să demonstreze că merită să fie în lumina reflectoarelor, el va prezenta un număr creat de la zero. Ce reacții va obține, aflăm curând.

Tot atunci, un concurent va fi extrem de sincer: a venit la emisiune pentru 3 de DA și… pentru a-și găsi jumătatea: „Sunt un băiat singur.

Vreau să-i ofer multă dragoste și iubire”. Ce caută la o femeie? Le va spune tot el juraților. Dacă va reuși să-și îndeplinească vreuna dintre dorințe, descoperim curând.

„Ne-am ridicat în picioare și noi, și toți cei din public”, va spune Dragoș Bucur în această seară. Iar reacția lui va sintetiza ceea ce simt jurații la începutul unui nou #super sezon.

Cine a câștigat „Românii au talent” la ultimele ediții

-„Românii au talent” sezonul 11 a fost câștigat de Anamaria Mărgean

Românii au talent sezonul 10 a fost câștigat de Radu Palaniță

Românii au talent sezonul 9 a fost câștigat de Ana Maria Pantaze

Ioana Cosma a vorbit deschis despre despărțirea de ProTV: „Domnule, am fost dată afară. Pot să gândesc din nou liber și câștig mai bine acum”
GSP.RO
Ioana Cosma a vorbit deschis despre despărțirea de ProTV: „Domnule, am fost dată afară. Pot să gândesc din nou liber și câștig mai bine acum”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Sărăcia i-a împins la divorț pe soții Dinu și Deea Maxer? Lidia Fecioru face afirmații dure EXCLUSIV
Playtech.ro
Sărăcia i-a împins la divorț pe soții Dinu și Deea Maxer? Lidia Fecioru face afirmații dure EXCLUSIV
Ce s-a întâmplat cu fosta soție a lui Adrian Sârbu, după ce era odinioară cea mai invidiată femeie. Poze rare cu ea, la 55 de ani
Viva.ro
Ce s-a întâmplat cu fosta soție a lui Adrian Sârbu, după ce era odinioară cea mai invidiată femeie. Poze rare cu ea, la 55 de ani
Poliția a identificat două dintre cele opt persoane care s-au înecat încercând să treacă ilegal din Canada în SUA
Observatornews.ro
Poliția a identificat două dintre cele opt persoane care s-au înecat încercând să treacă ilegal din Canada în SUA
Povestea cutremurătoare a românului care a stat opt ani într-o închisoare din China. „În doi ani nu am văzut lumina soarelui”
Știrileprotv.ro
Povestea cutremurătoare a românului care a stat opt ani într-o închisoare din China. „În doi ani nu am văzut lumina soarelui”
Top 5 locuri din România mai spectaculoase ca Valea Prahovei la momentul actual. Nu mulți știu de ele
FANATIK.RO
Top 5 locuri din România mai spectaculoase ca Valea Prahovei la momentul actual. Nu mulți știu de ele
Ce a păţit gimnasta minune a României. Scandal uriaş în sportul românesc
Orangesport.ro
Ce a păţit gimnasta minune a României. Scandal uriaş în sportul românesc
Horoscop zilnic, 2 aprilie. Nativii Capricorn și Scorpion, printre norocoși
Unica.ro
Horoscop zilnic, 2 aprilie. Nativii Capricorn și Scorpion, printre norocoși
Horoscop 2 aprilie 2023. Taurii ar fi bine să aleagă activități mai puțin stresante și chiar să-și permită un interval generos de odihnă
HOROSCOP
Horoscop 2 aprilie 2023. Taurii ar fi bine să aleagă activități mai puțin stresante și chiar să-și permită un interval generos de odihnă
Frumusețea din spatele meseriilor uitate
PUBLICITATE
Frumusețea din spatele meseriilor uitate