MENIU CAUTĂ

Trupa Massive Attack și-a șters contul de Facebook, în urma scandalului Cambridge Analytica

Distribuie

Trupa Massive Attack și-a șters pagina de Facebook. Facebook este implicată, zilele acestea, într-un imens scandal, după un raport al New York Times, care dezvăluie cum Cambridge Analytica - o firmă de date politice angajată de campania electorală a lui Donald Trump în 2016 - a colectat informații private de la peste 50 de milioane de utilizatori Facebook, fără permisiunea lor.

Rețeaua socială a lansat de atunci o declarație scrisă, „Pretenția că aceasta este o încălcare a datelor este complet falsă”. Miercuri, 21 martie, ca răspuns la scandal, trupa Massive Attack, care va concerta la București, pe 21 iulie 2018, și-a șters contul Facebook, potrivit pitchfork.com.

„În lumina nerespectării de către Facebook a confidențialității dumneavoastră., a lipsei de transparență și a lipsei de responsabilitate – Massive Attack se va retrage temporar de la [Facebook]”, a scris duo-ul. „Speram cu sinceritate sa isi schimbe politicile in legatura cu aceste probleme”. Ei au sugerat, de asemenea, ca fanii sa verifice site-ul lor oficial pentru stiri Massive Attack in timp ce sunt plecate de pe Facebook.

De altfel, A apărut campania #DeleteFacebook, ca urmare a scandalului Cambridge Analytica. Chiar și un fondator WhatsApp se alătură acestui demers.

Acțiunile Facebook au pierdut 7% pe bursă, 40 de miliarde de dolari rase din capitalizarea bursieră după scandalul Cambridge Analytica.

Mai nou, scandalul Cambridge Analytica ajunge și în România! Posibile legături cu PSD și campania electorală din 2016.

În replică, PSD spune că nu a lucrat cu SCL Cambridge Analytica și nici nu a solicitat o astfel de colaborare la alegerile din 2016.

Iată ce spune Liviu Dragnea despre Cambridge Analytica: ,,Nici vorbă la PSD. Înțeleg că în altă parte”CITEȘTE ȘI… Justiţia din Iași a dat înapoi permisul de conducere unui şofer care a murit în toamna anului trecut 

Citește mai multe despre Cambridge Analytica, conturi și massive attack pe Libertatea.

Comentarii